OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΗΠΑ: Σοκ στο Μαϊμάμι, κατέρρευσε 12οροφο κτίριο- Φόβοι για νεκρούς και εγκλωβισμένους

Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην προσπάθεια να εντοπίσουν τυχόν επιζώντες μέσα στα ερείπια του 12ώροφου κτιρίου. Αγνοούνται περίπου 100 άνθρωποι.

Σοκ στις ΗΠΑ, 12οροφο κτίριο κατέρρευσε κοντά στην παραλία του Μαϊάμι, στην πολιτεία της Φλόριντα των ΗΠΑ. Οι πρώτες εικόνες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης είναι συγκλονιστικές, ενώ υπάρχουν φόβοι για άγνωστο αριθμό νεκρών και  εγκλωβισμένων.

Το περιστατικό έχει επιβεβαιωθεί από τις τοπικές αρχές, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες πέραν του ότι στο σημείο επιχειρούν άνδρες της Πυροσβεστικής. Αξιωματούχοι Μονάδων Διάσωσης δήλωσαν ότι περισσότερες από 80 μονάδες ανταποκρίθηκαν στην κατάρρευση κοντά στην 88η οδό και στη Λεωφόρο Κόλινς Collins, ακριβώς βόρεια του Μαϊάμι Μπιτς, περίπου στις 2 π.μ. (τοπική ώρα).

Αναφορές από αμερικανικά μέσα κάνουν λόγο για εγκλωβισμένους που καλούν απεγνωσμένα σε βοήθεια μέσα από τα συντρίμμια του 12οροφου κτιρίου.

Σύμφωνα με το euronews τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, όταν πτέρυγα δωδεκαόροφου κτιρίου με διαμερίσματα κατέρρευσε σε προάστιο του Μαϊάμι.

Τα σωστικά συνεργεία ανακοίνωσαν ότι από τα ερείπια ανασύρθηκαν 35 επιζήσαντες, ενώ οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός ενδεχομένως να αυξηθεί αφού σύμφωνα με τον διευθυντή της αστυνομίας της Κομητείας Μαϊάμι Ντέιντ, ακόμη αγνοούνται τουλάχιστον 99 άνθρωποι.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Σερφσαϊντ στη Φλόριντα, λίγο έξω από το Μαϊάμι, σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων δίπλα στις ακτές του Ατλαντικού Ωκεανού.

Από τους διασωθέντες, δέκα έλαβαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες και δύο διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, με τον έναν να καταλήγει. Κάποιοι κάτοικοι κατάφεραν να βγουν από τα ερείπια μόνοι τους, ενώ σοβαρές ζημιές υπέστησαν ακόμη και τα διαμερίσματα της πτέρυγας που δεν κατέρρευσε, καθώς έμειναν ακάλυπτα από τη μεριά της μεσοτοιχίας.

Η κατάρρευση δημιούργησε ένα σύννεφο σε όλη τη γειτονιά, καλύπτοντας αυτοκίνητα έως και δύο τετράγωνα μακριά με ένα ελαφρύ στρώμα σκόνης.

Σωροί από ερείπια και συντρίμμια περιβάλλουν την περιοχή ακριβώς έξω από το σημείο της κατάρρευσης.

Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο δείχνουν ότι έχει επηρεαστεί περίπου το μισό κτίριο.

Το συγκρότημα χτίστηκε το 1981 και τα διαμερίσματά του κοστίζουν από 600.000 έως 700.000 δολάρια. Μέχρι στιγμής δεν έχει καταστεί σαφές τι ήταν αυτό που προκάλεσε την κατάρρευση του κτιρίου.

 

 

Σχετικά Άρθρα

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice

S&P Global: Υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα του Ισραήλ λόγω «γεωπολιτικών κινδύνων»

otavoice