OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΕΛΑΣ: Εξαρχής υπήρχαν προβληματικά σημεία στην κατάθεση του συζυγοκτόνου

Γλυκά Νερά: Προβληματικά σημεία εμφάνιζε εξαρχής η κατάθεση του 32χρονου πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.
Προβληματικά σημεία εμφάνιζε από την πρώτη στιγμή η κατάθεση του 32χρονου πιλότου στα Γλυκά Νερά, ο οποίος μετά από μία πολύωρη ανάκριση, ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν. Ειδικοί κάνουν λόγο για ένα ζευγάρι με πολλά προβλήματα που δεν ήταν ευτυχισμένο, όπως έδειχνε.

Γλυκά Νερά: Τι λέει η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ
«Εξ αρχής υπήρξαν προβληματικά σημεία στην κατάθεση του πιλότου, ωστόσο δεν υπήρχε καθαρή εικόνα σχετικά μα την καταγγελόμενη ληστεία», τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Άννα Ευθυμίου. Η κα Ευθυμίου δήλωσε, μάλιστα, ότι στο σενάριο της ληστείας υπήρχε ρεαλισμός. Εξήγησε ότι εφόσον ερευνήθηκαν όλα τα στοιχεία και αποκλείστηκε το ενδεχόμενο της ληστείας, τότε οι υποψίες στράφηκαν στο σύζυγο. Γλυκά Νερά

Επίσης, σημείωσε ότι όλα τα στοιχειά που έδειξαν ως ύποπτο τον σύζυγο συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ ανέφερε πως ένα από τα στοιχειά αυτά ήταν το δέσιμο στα χεριά του καθώς τα σημάδια που είχε δεν συσχετίζονταν με τις ώρες που ο ίδιος δήλωσε ότι ήταν δεμένος. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν προκύπτει εμπλοκή τρίτου προσώπου. Ωστόσο, πρόσθεσε πως συνεχίζεται η κύρια ανάκριση.

Το ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου

Για ένα ζευγάρι με πολλά προβλήματα που δεν ήταν ευτυχισμένο, όπως έδειχνε, μίλησε η εγκληματολόγος Δέσποινα Σβουρδάκου σχολιάζοντας την ομολογία του συζύγου της Καρολάιν. «Ήρθε άλλος ένας τσακωμός. Ο δράστης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και ξεπέρασε την κόκκινη γραμμή» δήλωσε στην ΕΡΤ η εγκληματολόγος. Η ίδια εξήγησε ότι υπάρχει έγκλημα ζηλοτυπίας, στο οποίο ο δράστης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τα συναισθήματά του και ξεπέρασε αυτή την κόκκινη γραμμή. «Βλέπουμε μίσος, εκδίκηση. Βλέπουμε ένα έγκλημα στο οποίο ο πρωταγωνιστής αφαιρεί τη ζωή της συζύγου γιατί έτσι θα λύσει το πρόβλημα και φυσικά νομίζει ότι θα έχει δικό του το παιδί… Λειτούργησε με το συναίσθημα και όχι με τη λογική».

Το χρονικό του αποτρόπαιου εγκλήματος 

Συγκλονίζουν το πανελλήνιο τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την στυγερή δολοφονία  της 20χρονης Καρολάιν, από τον σύζυγό της, μέσα στη μεζονέτα όπου διέμεναν, στα Γλυκά Νερά. Ο 33χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά από 8 ώρες ανάκρισης, ομολόγησε τελικά ότι εκείνος είναι ο δράστης του εγκλήματος, ενώ επί 37 ημέρες προσπαθούσε να πείσει την αστυνομία ότι τρεις ληστές είχαν εισβάλει στο σπίτι τους και είχαν δολοφονήσει τη γυναίκα του. Από τη δικογραφία αποκαλύπτεται το χρονικό των όσων συνέβησαν τη μοιραία νύχτα που ο πιλότος δολοφόνησε τη σύζυγο και μητέρα του παιδιού τους, μέσα στο σπίτι τους. Παράλληλα, περιγράφονται με λεπτομέρειες τα όσα είδαν οι αστυνομικοί που μπήκαν πρώτοι μέσα στη μεζονέτα της φρίκης.

Στις 6: 15 το πρωί της 11ης Μαίου 2021, ο πιλότος επικοινώνησε με το τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης και κάλεσε σε βοήθεια. Από το ηχητικό απόσπασμα της κλήσης προέκυψε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει καθαρά, ωστόσο, κατάφερε να αναφέρει τη διεύθυνση που βρίσκονταν. Οι αστυνομικοί πήγαν στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά και μπήκαν στο σπίτι από το παράθυρο που βρίσκεται στο πίσω μέρος του υπογείου, το οποίο ήταν βγαλμένο.

Έπειτα από έρευνα βρήκαν την Καρολάιν νεκρή στο δεύτερο όροφο. Στο λαιμό του θύματος υπήρχε τυλιγμένο ένα ύφασμα, τα χέρια του ήταν δεμένα πισθάγκωνα, ενώ πάνω στη πλάτη του ήταν ακουμπισμένο το μωρό. Στο πάτωμα της σοφίτας δίπλα στο κρεβάτι βρισκόταν ο πιλότος σε εμβρυακή στάση, τα χέρια του ήταν δεμένα μπροστά από το σώμα του και δεμένα με τα πόδια. Για δέσιμο είχε χρησιμοποιηθεί σπάγκος. Στο στόμα του υπήρχε τυλιγμένη καφέ κολλητική ταινία. Οι αστυνομικοί – σύμφωνα με το διαβιβαστικό – στην κουπαστή (μεταξύ του ισογείου και του πρώτου ορόφου) βρήκαν κρεμασμένο ένα σκυλί με το λουρί του. Ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς ότι τρεις άνδρες μπήκαν να τους ληστέψουν, κ.λπ.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση ο θάνατος της Καρολάιν επήλθε μεταξύ της 4 και 5 τα ξημερώματα, ενώ συμπεραίνεται ότι δεν επήλθε ακαριαίως αλλά ήταν αγωνιώδης.

Συγκεκριμένα από την κατάθεση της ιατροδικαστού προκύπτει ότι αμέσως μόλις είδα το ρολόι που φορούσε το θύμα και γνωρίζοντας ότι αυτού του είδους τα ρολόγια καταγράφουν πολλαπλές παραμέτρους της δραστηριότητας και καρδιακής λειτουργίας θεώρησα ότι έπρεπε να το βγάλω αμέσως ώστε να προστατευθεί και να μεταφερθεί για αξιολόγησης στα εγκληματολογία εργαστήρια». Και σύμφωνα με την ίδια κατάθεση:

«Από τα δεδομένα λοιπόν που έχουν καταγραφεί στο smartwatch και μου εκθέτετε εκτιμώ τα ακόλουθα: Η καρδιακή συχνότητα ενός ατόμου εν ηρεμία ή σε φυσική δραστηριότητα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως την ηλικία, την κατάσταση της καρδιάς ή αν το άτομο βρίσκεται σε κατάσταση σωματικού ή ψυχικού στρες. Από τις τιμές που μου αναφέρετε θεωρώ ότι η καρδιακή συχνότητα από 48 έως 58 η οποία καταγράφεται 1:41 έως 3:51 της 11ης Μαΐου 2021 αντιστοιχεί σε περίοδο ύπνου. Το ίδιο θεωρώ και για την καταγραφή στις 3: 58 ώρα που οι παλμοί είναι 61 λεπτό. Στις 4:05 οι παλμοί αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε το άτομο εν ηρεμία στον ύπνο του. Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες. Με δεδομένο ότι έχω προσδιορίσει την ώρα του θανάτου κατά τη στιγμή της αυτοψίας του χώρου στις πέντε με έξι ώρες από τις 10 η ώρα που ήταν η ώρα της αυτοψίας, θεωρώ απολύτως συμβατό η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου να έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Στις 4:11 ώρα είναι η τελευταία καταγραφή του smartwatch και θεωρώ ότι αμέσως μετά επήλθε ο θάνατος. Από την νεκροψία και νεκροτομή είχα συμπεράνει ότι διαδικασία του θανάτου πράγματι διήρκεσε μερικά λεπτά ότι δηλαδή ο θάνατος δεν ήταν ακαριαίος».

Γειτόνισσα του ζευγαριού κατάθεσε ότι στις 04:20 τα ξημερώματα άκουσε από την οικεία του ζευγαριού κλάματα του σκύλου και βήματα από τη σκάλα της μεζονέτας. Ωστόσο, όπως ανέφερε, δεν της έκανε εντύπωση αυτό, δεν άκουσε ούτε φωνές, ουρλιαχτά ή γάβγισμα του σκύλου.

Στην κατάθεση της η γειτόνισσα αναφέρει: «Εμένα με πήρε ο ύπνος στον καναπέ του σαλονιού του σπιτιού μου, που βρίσκεται στο ισόγειο. Σαν άνθρωπος κοιμάμαι πολύ ελαφρά. Την 4:20 ώρα άκουσε ένα θόρυβο σαν «γντουπ» και αμέσως μετά έναν ήχο που έβγαλε ο σκύλος της Καρολάιν. Αυτός ο ήχος ήταν στιγμιαίος και κατάλαβα ότι ήταν κλάμα του ζώου και όχι γάβγισμα. Αυτό σας το λέω γιατί αγαπάω πολύ τα ζώα και καταλαβαίνω πότε ένα σκυλί κλαίει. Πάντως γάβγισμα δεν άκουσα καθόλου ούτε πριν ούτε μετά το κλάμα του ζώου. Αν ο σκύλος των παιδιών δίπλα γαβγίζει θα το άκουγα σίγουρα. Ο σκύλος βέβαια ήταν ήσυχος και δεν ακουγόταν αλλά όπως σας είπα και την προηγούμενη φορά το σπίτι το δικό μου και της Καρολάιν είναι μεσοτοιχία και ακούγονται ήχοι από το ένα σπίτι στο άλλο. Για να σας δώσω να καταλάβετε ότι ακούγονται όλα αν μία γάτα της Καρολάιν νιαουρίσει εγώ την ακούω και μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις έστειλα μήνυμα στην Καρολάιν να μου πει αν όλα ήταν καλά με τα ζωάκια. Για να συνεχίσω όμως αυτό που σας έλεγα μετά το κλάμα του σκύλου το μόνο που άκουσα ήταν κάποια βήματα στην σκάλα. Απ’ όσο κατάλαβα αυτά τα βήματα ήταν από έναν άνθρωπο και μου φάνηκε σαν να κατέβαινε τη σκάλα. Στην ερώτηση που μου κάνετε σας λέω πως δεν άκουσα καθόλου ούτε φωνές ούτε ουρλιαχτά από το σπίτι των παιδιών εκείνη τη νύχτα. Αν η Καρολάιν φώναζε θα το άκουγα σίγουρα κι αυτό αφού όπως σας είπα άκουγα τα νιαουρίσματα από τις γάτες πόσο μάλλον τη νύχτα που δεν ακούγονται γενικά θόρυβοι, σίγουρα θα άκουγα ουρλιαχτά.

Από την έρευνα του οπτικού υλικού των καμερών γύρω από την περιοχή δεν προέκυψε κάποια ύποπτη κίνηση ή στάση αυτοκινήτου ή πεζού.

 Οι διαδικτυακές αναζητήσεις και τα μηνύματα

Σχετικά με την κάμερα ασφαλείας, που ήταν τοποθετημένη στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι η τελευταία εγγραφή ήταν στις 00: 26 τα ξημερώματα. Από το κινητό του θύματος βρέθηκαν τρεις αναζητήσεις στη πλατφόρμα booking όπου φέρεται ότι η Καρολάιν αναζητούσε ξενοδοχεία. Οι αναζητήσεις αυτές είναι μεταξύ 00:37 και 00:38. Επίσης εντοπίστηκαν 31 σημειώσεις το χρονικό από 15.11. 19 έως 2.11.20 από τις οποίες προκύπτουν προβλήματα και εντάσεις και σκέψεις του θύματος να εγκαταλείψει τον άνδρα της παίρνοντας μαζί και το παιδί τους. Στο μικροσκόπιο είναι το βιομετρικό ρολόι του θύματος, όπως και το κινητό τηλέφωνο του κατηγορούμενου όπου καταγράφονται βήματα στο διάστημα που φέρεται να ήταν δεμένος.

Στις 23:18 εμφανίζεται μήνυμα στο κινητό του πιλότου που προέρχεται από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του θύματος που έγραφε «you stupid». Στις 23:42 εμφανίζεται εισερχόμενο μήνυμα από το Facebook του θύματος στο Facebook του πιλότου με περιεχόμενο: «Το πρωί μην την αφήσεις μαζί μου».

Σύμφωνα με την αστυνομία από το σύνολο προανακριτικού υλικού δεν έχουν προκύψει ενδείξεις παρουσίας άλλων προσώπων στον τόπο του εγκλήματος. Επίσης αναφέρεται ότι η περιγραφόμενη ληστεία παρουσιάζει χαρακτηριστικές ομοιότητες με τη ληστεία άλλου συναδέλφου του που είχε γίνει το 2018 στο Αλεποχώρι.

Οι προκλητικοί ισχυρισμοί του πιλότου και η κατάθεση της μητέρας της Καρολάιν

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό, ο πιλότος ισχυρίστηκε ότι υπήρξε ένταση μεταξύ τους καθώς σε μια στιγμή το μωρό παραλίγο να χτυπούσε. Ο ίδιος λέει ότι προσπάθησε να ηρεμήσει την Καρολάιν, εκείνη τους έδιωχνε ενώ όταν εκείνος άφησε το μωρό δίπλα της η Καρολάιν με τα δυο της χέρια το πέταξε στο λίκνο που υπήρχε δίπλα λέγοντας ότι δεν θέλει το μωρό δίπλα της. Της είπε λέει ο Μπάμπης δυο τρεις φορές «τη μικρή δε θα την ξαναχτυπήσεις».

Εξεταζόμενη η μητέρα του θύματος κατέθεσε πως δεν είχαν πέσει στην αντίληψή της ιδιαίτερα προβλήματα στη σχέση της κόρης της με το σύζυγό της. Τον Νοέμβριο του ’20 το ζευγάρι απευθύνθηκε σε ειδικό για να διαχειριστεί την αποβολή και τις επιπλοκές της δεύτερης εγκυμοσύνης. Σταμάτησαν να επισκέπτονται την ειδικό τον Φεβρουάριο του ’21.

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice