OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ιερέας επιτέθηκε με βιτριόλι σε έξι μητροπολίτες στη μονή Πετράκη

‘Eξι μητροπολίτες τραυμάτισε πριν λίγο ιερέας στη μονή Πετράκη καθώς τους επιτέθηκε με βιτριόλι.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για ιερωμένο από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας και Ναούσης, του οποίου τον αποσχηματισμό αποφάσισε το Συνοδικό Δικαστήριο. Στο Δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς Κύριλλος, Γλυφάδας Αντώνιος, Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Ζακύνθου Διονύσιος τους οποίους και τραυμάτισε με το καυστικό υγρό. Θύμα της επίθεσης είναι επίσης ο Αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός Σαμαράκης, γραμματέας των εκκλησιαστικών δικαστηρίων.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τον φρουρό ασφαλείας της Μονής Πετράκη, ενώ οι αστυνομικοί, που έσπευσαν στο σημείο, τον συνέλαβαν. Βάσει του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 37χρονος ιερέας έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών και στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς υποστήριξε ότι θεωρεί σκευωρία την υπόθεση των ναρκωτικών για την οποία κατηγορείτο και για την οποία καθαιρέθηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο σε β’ βαθμό.

 

Οι τραυματίες μητροπολίτες έχουν υποστεί σοβαρά εγκαύματα και μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό Νοσοκομείο ενώ ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών στην Κυψέλη. Πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν ακόμη τραυματιστεί ένας αστυνομικός και δυο πολίτες.

Οι τέσσερις μητροπολίτες, που είναι πιο ελαφρά, θα παραμείνουν στο Λαϊκό, ωστόσο, ο ένας Μητροπολίτης διακομίζεται στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ και οι άλλοι δύο είτε θα διακομιστούν στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του “Γεννηματάς”.

 Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνέστησε “υπομονή και ηρεμία”

Στο “Λαϊκό Νοσοκομείο”, όπου νοσηλεύονται οι Μητροπολίτες μετά την επίθεση που δέχθηκαν με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη, βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για να ενημερωθεί από το ιατρικό προσωπικό για την κατάσταση της υγείας τους. Κατά την έξοδο από το νοσοκομείο, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε δημοσίως τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια και τους συνεργάτες του που έσπευσαν, όπως είπε, με ταχύτητα και “πρόλαβαν απ’ ό,τι φαίνεται πολλά πράγματα και αποφύγαμε τα χειρότερα”.

 

Πηγή φωτο EUROKINISI /ORTHODOXIAINFO

 

 

Σχετικά Άρθρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice

Αρχίζει αύριο 25/4 το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

otavoice

Ερυθρός Σταυρός: Ανέφικτη η εκκένωση της Ράφα υπό τις παρούσες συνθήκες

otavoice