10 χρόνια κάθειρξη στους 4 Αφγανούς για τον εμπρησμό στο ΚΥΤ Μόριας

Σε κάθειρξη 10 ετών ο καθένας, χωρίς ελαφρυντικά, καταδικάστηκαν οι τέσσερις Αφγανοί, για τον εμπρησμό και την καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας.

Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού των εγκαταστάσεων στην Μόρια, τον περασμένο Σεπτέμβριο με ηθικούς αυτουργούς και εκτελεστές ομάδες μεταναστών που επεδίωκαν να δημιουργήσουν κλίμα διάλυσης και αποσύνθεσης. Καταγγελίες υπήρξαν για την εμπλοκή ΜΚΟ που καθοδηγούσαν τους μετανάστες σε πράξεις εμπρησμού των εγκαταστάσεων.

Η ελληνική δικαιοσύνη καταδίκασε τέσσερις Αφγανούς, που είχαν συλληφθεί στα γεγονότα του περασμένου Σεπτεμβρίου , ως υπαίτιους για τον εμπρησμό που οδήγησε στην καταστροφή του ΚΥΤ της Μόριας και έθεσε σε κίνδυνο χιλιάδες ζωές.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναγνώρισης ελαφρυντικών και συγκεκριμένα αυτό της μετεφηβικής ηλικίας. Η έφεση που άσκησαν οι τέσσερις καταδικασθέντες δεν έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

Η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης δικαιώνει τους κατοίκους της Λέσβου που κατήγγειλαν επανειλημμένως την δράση κυκλωμάτων, με στόχο να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας στο νησί και δίνει απάντηση σε όσους χρέωναν τους εμπρησμούς σε ντόπιους.
Σχολιάστε