Τούρκος υπουργός προκαλεί και θέτει θέμα τουρκικής μειονότητας από τη Θεσσαλονίκη

Σε μια πρωτοφανή πρόκληση εντός ελληνικού εδάφους προχώρησε μέλος της τουρκικής κυβέρνησης που βρίσκεται στην  Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τον  Τούρκο υφυπουργό εξωτερικών Γιαβούζ Σελίμ Κιράν ο οποίος ξεναγήθηκε στο Γενί Τζαμί, το παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης  στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στην συμπρωτεύουσα. Ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών προχώρησε σε μπαράζ προκλητικών αναρτήσεων στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter θέτοντας θέμα τουρκικής μειονότητας και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ακολουθώντας την πάγια τουρκική επιθετική πολιτική αμφισβήτησης της κυριαρχίας και των διεθνών συνθηκών, ο Τούρκος αξιωματούχος που κάνει μνεία στον σφαγέα του Ποντιακού Ελληνισμού Κεμάλ Ατατούρκ, ανέφερε στις αναρτήσεις του πως «στη Θεσσαλονίκη συναντηθήκαμε με εκπροσώπους της τουρκικής κοινότητας, και θρησκευτικούς λειτουργούς. Πιέσεις, περιορισμοί στην ελευθερία της γλώσσας, της θρησκείας και της λατρείας κατά των ανθρώπων μας είναι απαράδεκτες. Είμαστε πάντα κοντά στους δικούς μας ανθρώπους που διατηρούν την ταυτότητα και τη θρησκεία τους απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας στους δικούς μας ανθρώπους στην Ελλάδα από το σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της Δημοκρατίας μας. Εργαζόμαστε ώστε να είμαστε πρωτοπόροι στην ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας, υπό το μότο “ειρήνη στο σπίτι μας, ειρήνη στον κόσμο».

Η περιοδεία του τούρκου κυβερνητικού θα συνεχιστεί όπως είναι αναμενόμενο στην Θράκη για να δώσει μια ακόμη παράσταση εθνικιστικού παραληρήματος και να διατυπώσει από τα ελληνικά εδάφη τις παράνομες τουρκικές διεκδικήσεις.  Με βάση το πρόγραμμα που έχει γίνει γνωστό, το απόγευμα ο κ. Κιράν θα μεταβεί στην Κομοτηνή, όπου θα έχει επαφές και συναντήσεις με φορείς της μουσουλμανικής μειονότητας, αύριο θα επισκεφθεί την Ξάνθη (πρωί) και το μεσημέρι θα πάει στο Διδυμότειχο, όπου θα ξεναγηθεί στο τέμενος του Βαγιαζήτ, που τελεί σε φάση επισκευής των ζημιών που προκλήθηκαν παλαιότερα από πυρκαγιά.

 
Σχολιάστε