Συνεχίζονται οι συνομιλίες με τους τρομοκράτες Αζέρους να έχουν εισβάλει σε αρμενικά εδάφη

Οι συνομιλίες συνεχίστηκαν το Σάββατο για την επίλυση της κατάστασης που προέκυψε ως αποτέλεσμα των προκλητικών ενεργειών των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν σε ορισμένες παραμεθόριες περιοχές των επαρχιών Syunik και Gegharkunik της Αρμενίας.

Η Αρμενική πλευρά κατέθεσε για άλλη μια φορά στους εκπροσώπους των Ενόπλων Δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν το σαφές αίτημά της να αποφύγει την περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης και να αφήσει τα κυρίαρχα εδάφη της Αρμενίας χωρίς προϋποθέσεις και να επιστρέψει στις αρχικές τους θέσεις.

Ως αποτέλεσμα των συζητήσεων, επιτεύχθηκε συμφωνία για συνέχιση των διαπραγματεύσεων αύριο την Κυριακή, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.

Και στις τρεις κατευθύνσεις, όπου ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν προσπάθησε να διασφαλίσει την πρόοδο των θέσεων που έχει καταλάβει , δεν καταγράφηκαν αλλαγές στην κατάσταση.

Να θυμίσουμε πως ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν έκανε επίσημο αίτημα στην Μόσχα στα πλαίσια της στρατιωτικής συμφωνίας των δυο χωρών, για στρατιωτική στήριξη κατά των εισβολέων Αζέρων.

Περίεργη διάψευση της Μόσχας , εγείρει ερωτηματικά 

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου μονάρχη  Ντμίτρι Πεσκόφ είπε σε δημοσιογράφους, πως κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας την Παρασκευή, ο Νικολ Πασινιάν δεν συζήτησε το θέμα της βοήθειας της Μόσχας σε σχέση με την κατάσταση στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν-Αρμενίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, διαψεύδοντας ( όλως περιέργως) όσα επίσημα ανακοίνωσε ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός της Αρμενίας.

Αυτή ήταν η επίσημη θέση του Αρμένιου Πρωθυπουργού: «Ο Νίκολ Πασιανάν πληροφόρησε επίσης τον Πρόεδρο Πούτιν ότι σήμερα έχει δώσει εντολή να υποβληθεί επίσημη αίτηση στον Οργανισμό Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας για να ξεκινήσει διαβουλεύσεις σύμφωνα με το άρθρο 2 των διαδικασιών της Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας.»

Αν ο Νικόλ Πασινιάν υπέβαλε αίτημα για στρατιωτική βοήθεια, που φαίνεται λογικό, η Μόσχα γιατί αρνείται να το αποδεχτεί; Τι επιδιώκει; Να μην έρθει σε στρατιωτική εμπλοκή με τον Αζερμπαϊτζάν και τις συμφωνίες με την Τουρκία και να τους βάλει πλάτη να εισβάλουν στην αρμενική μεθόριο, που είναι ο επόμενος στόχος μετά το Αρτσάχ;

Η Γαλλία σύμφωνα με τον Αρμένιο Πρωθυπουργό, έχει δώσει πράσινο φως στα πλαίσια του ΟΗΕ για στρατιωτική εμπλοκή της στο πλευρό των Αρμενίων.
Σχολιάστε