Συνελήφθη Γεωργιανός, ύποπτος για τη δολοφονία της 20χρονης στα Γλυκά Νερά

36χρονος Γεωργιανός που συνελήφθη την Παρασκευή στους Κήπους του Έβρου, θεωρείται  ύποπτος για τη ληστεία μετά φόνου που σημειώθηκε στα Γλυκά Νερά και στοίχισε τη ζωή στην 20χρονη μητέρα.

Ο Γεωργιανός συνελήφθη όταν ως επιβάτης σε τουριστικό λεωφορείο επιχείρησε να περάσει στην Τουρκία με πλαστό διαβατήριο και στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μπορεί να σχετίζεται με το συγκεκριμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 36χρονος θεωρείται ύποπτος για τρεις λόγους.

Πρώτον, γιατί ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με την περιγραφή που είχε δώσει για έναν από τους δράστες και συγκεκριμένα του αποκαλούμενου «κοντού», ο σύζυγος της Καρολάιν.

Δεύτερον, γιατί η αστυνομία θεωρεί ύποπτο το γεγονός ότι ο εν λόγω άνδρας επιχείρησε να φύγει από την Ελλάδα λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της 20χρονης.

Και τρίτον, γιατί είχε ταυτοποιηθεί ως μέλος συμμορίας που πριν από περίπου δυο μήνες είχε διαπράξει ληστεία με ιδιαίτερη βιαιότητα, σε σπίτι ηλικιωμένων στο Πικέρμι. Μία υπόθεση που παρουσιάζει ομοιότητες μ’ αυτή στα Γλυκά Νερά.

Επίσης οι γεωργιανοί ( όπως και οι τσετσένοι) σύμφωνα με τις αρχές θεωρούνται ιδιαίτερα σκληροί εγκληματίες και έχουν συνδεθεί με πολλές δολοφονίες και πληρωμένα συμβόλαια θανάτου.

Κλιμάκιο από την Αθήνα μεταβαίνει στον Έβρο για να μεταφέρει τον γεωργιανό για ανακρίσεις.

Εν τω μεταξύ οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν εντατικά τις έρευνές τους για να εξιχνιάσουν το έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Πάνω από 100 πολίτες έχουν τηλεφωνήσει στην Ασφάλεια για να δώσουν πληροφορίες και όπως λένε δεν προσβλέπουν στην αμοιβή από την επικήρυξη των 300.000 ευρώ, αλλά επειδή θέλουν να βοηθήσουν να συλληφθούν οι εγκληματίες και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ ταυτόχρονα αξιολογούν οπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας.
Σχολιάστε