Σχολεία: Περίπου 3.000 τα θετικά self test για τον κορονοϊό

Θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν 3.000 περίπου self test, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, βάση των δεδομένων που εισήχθησαν στην πλατφόρμα από μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε σχολεία. Βάση των οδηγιών που έχουν δοθεί, όσοι είχαν θετικό self test, μπορούν στη συνέχεια να υποβληθούν σε rapid test ή μοριακό τεστ, για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.

Ο συνολικός αριθμός μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση φτάνει τα 1,7 εκατομμύρια άτομα.

Τα τεστ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στο σχολείο, και πρέπει να γίνονται πριν την έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα και την Πέμπτη. Ως προς τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, η διενέργεια self-test είναι υποχρεωτική για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη διενέργεια του τεστ στους μαθητές.

Ο Πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας της Ελλάδας, Θανάσης Κικινής μιλώντας στον Realfm 97,8  ανέφερε: “Με τα self τεστ υπάρχει μεγάλο θέμα, πολλοί αναπληρωτές συνάδελφοι μου δεν ήταν καταχωρημένοι και έψαχναν πώς θα μπορέσουν να μπουν σήμερα στο σχολείο. Πολλοί θα χρειαστεί να κάνουν rapid test πριν μπουν στο σχολείο. Πολλοί μαθητές δεν βρήκαν γιατί υπάρχει ένα πρόβλημα εφοδιασμού σε πολλές περιοχές της χώρας. Είναι ζητήματα τα οποία υπάρχουν γιατί δεν ήταν πλήρως έτοιμη η αγορά να ανταποκριθεί στη μεγάλη ζήτηση που γέννησε η έναρξη των δημοτικών σχολείων.”
Σχολιάστε