Στις 14 Ιουνίου η συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν, στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στο περιθώριο της Συνόδου στο ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με όσα ανέφεραν  στις κοινές δηλώσεις τους  οι Υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και  Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Σκοπός της σημερινής μας συνάντησης ήταν να επιχειρήσουμε μια διαδικασία πρώτης συνεννόησης και σταδιακής ομαλοποίησης της κατάστασης σε βάθος χρόνου. Συμφωνήσαμε έναν περιορισμένο κατάλογο προγραμμάτων οικονομικής συνεργασίας. Συμφωνήσαμε επίσης στην αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών covid19 έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να επισκεφθούν τις χώρες μας. Και αυτό θα βοηθήσει τις τουριστικές μας βιομηχανίες», είπε μεταξύ άλλων ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Η σημερινή συνάντηση ήταν μια ευκαιρία να συμφωνηθεί μια συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ», είπε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

 Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την πλευρά του δήλωσε:

«Αποφασίσαμε αμοιβαία αναγνώριση των εμβολιασμών με διαφορετικής προέλευσης εμβόλια, έχουμε ήδη υπογράψει με άλλες χώρες με Ρουμανία, Σερβία κλπ. Πιστεύουμε ότι η συμφωνία θα επηρεάσει σημαντικά τον τουρισμό. Θα γίνει μια 4η διάσκεψη για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Όπως προ είπε ο Νίκος Δένδιας θα γίνει συνάντηση Μητσοτάκη Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, υπάρχουν πολλά θέματα που χρήζουν επίλυσης.

Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε τη σχέση μας με την Ελλάδα χωρίς προϋποθέσεις και όρους και συμφωνήσαμε ότι. θα συνεχιστεί αυτή η θετική συνεργασία. Ευχαριστώ Νίκο Δένδια θα έχουμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε εκ νέου, σε διάφορα φόρουμ. Σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σε ξαναδώ».
Σχολιάστε