Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη- Τσαβούσογλου- Δένδια

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σε εξέλιξη η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας  Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  Η συνάντηση που γίνεται στην σκιά των χθεσινών προκλητικών δηλώσεων  «περί τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, ξεκίνησε με την παρουσία  του Έλληνα ομολόγου του Νίκου Δένδια, ο οποίος τον υποδέχτηκε στην είσοδο του πρωθυπουργικού μεγάρου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που δεν αναμένεται να έχει ιδιαίτερα αποτελέσματα, θα βρεθούν τα ζητήματα που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το εάν θα μπορούσε να υπάρξει μια συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ.

Στις 11 ο Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον Νίκο Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών σε σχήμα περιορισμένης σύνθεσης, προκειμένου να γίνουν διευρυμένες συνομιλίες. Οι δηλώσεις στον Tύπο αναμένεται να λάβουν χώρα γύρω στις 13:15.

Στην ατζέντα της συζήτησης θα τεθούν τα διμερή θέματα, οι περιφερειακές εξελίξεις, και οι προοπτικές συνεργασίας στον οικονομικό-εμπορικό τομέα, ενώ θα εξετασθούν οι προϋποθέσεις για μια πιθανή συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο περιθώριο της συνάντησης κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου στις Βρυξέλλες.

Να προσθέσουμε πως ο τούρκος υπουργός κηρύχθηκε ανεπιθύμητος από τους Πομάκους της Θράκης, οι οποίοι κατήγγειλαν την Άγκυρα για μεθοδεύσεις και κλίμα πιέσεων και προσηλυτισμού στην περιοχή.
Σχολιάστε