Ομολογία ενοχής! Αποδέχτηκαν στο ΥΠΠΟ το εθνικό ατόπημα και τα ρίχνουν στις υπηρεσίες τους

Ομολογία ενοχής από το Υπουργείο Πολιτισμού και πλήρη δικαίωση στο δημοσίευμα μας, στην εθνικά εγκληματική απόφαση αναγνώρισης της φιλοσκοπιανής κίνησης για την προώθηση της Μακεδονικής Γλώσσας ως μητρική των σκοπιανών. Με ανακοίνωση του το ΥΠΠΟ παραδέχεται το γεγονός και καταλογίζει ευθύνες σε υπηρεσιακό επίπεδο, σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί την όποια πολιτική ευθύνη.

Έσπευσαν εκ των υστέρων να ακυρώσουν μια ατιμωτική εθνικά πράξη. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει πως  «ο συγκεκριμένος φορέας έχει διαγραφεί από το Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α., καθώς διαπιστώθηκε ότι ο εμφανιζόμενος ως διαχειριστής και νόμιμος εκπρόσωπος της εν λόγω ΑΜΚΕ φέρεται να έχει απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική δικαιοσύνη, γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς τη δυνατότητα συμπερίληψής του στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων του ΥΠ.ΠΟ.Α.»

Παράλληλα σπεύδει η πολιτική ηγεσία να επιρρίψει τις ευθύνες στις υπηρεσίες του υπουργείου, αναφέροντας ότι «Σημειώνεται πως η εγγραφή στο Μητρώο Πολιτιστικών Φορέων, αποτελεί διαδικασία που υλοποιείται αποκλειστικά σε υπηρεσιακό επίπεδο με την προσκόμιση σχετικών τυπικών δικαιολογητικών». 

Το ερώτημα είναι πως εξαρχής δόθηκε έγκριση σε ένα φορέα με επωνυμία  «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας» κάτι εξόφθαλμα απορριπτέο. Σε κάθε περίπτωση το Υπουργείο Πολιτισμού είναι εκτεθειμένο και η ενέργεια δείχνει πως στην δημόσια διοίκηση έχει περάσει το μήνυμα της αποδοχής της σκοπιανής προπαγάνδας, μέσα από την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών και την αποδοχή της και από τη σημερινή κυβέρνηση.

Εδώ η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού

Ακολουθεί το έγγραφο έγκρισης του σκοπιανού εκτρώματος από το ΥΠΠΟ
Σχολιάστε