Νέα συμφωνία «μαμούθ» μεταξύ Κομισιόν- Pfizer για 1,8 δις δόσεις τη διετία 2022-23

H Κομισιόν και Pfizer υπέγραψαν μία νέα μεγάλη συμφωνία για την παραλαβή μίας νέας παρτίδας εμβολίων. Μία νέα μελέτη για το εμβόλιο επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα του κατά της πανδημίας. Ακόμη, στον Καναδά έχει εγκριθεί η χρήση σε εφήβους 12 έως 15 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέγραψε μία νέα σύμβαση με την Pfizer Inc. και τη BioNTech SE για νέα παρτίδα εμβολίων, όπως μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα. Σύμφωνα με τις πηγές, η ΕΕ ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τις δύο φαρμακευτικές εταιρείες την περασμένη εβδομάδα και η συμφωνία είναι έτοιμη για υπογραφή ακόμα και σήμερα.

 Η νέα συμφωνία αφορά 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις για το 2022 και το 2023. Μάλιστα, περιλαμβάνει ρήτρες που επιτρέπουν τη δωρεά και τη μεταπώληση δόσεων. Προβλέπει, επίσης, μηνιαία προγράμματα παράδοσης και κυρώσεις για πιθανές καθυστερήσεις.

Η Κομισιόν βρίσκεται, ακόμη, σε συνομιλίες με τις Moderna Inc., Novavax Inc. και Valneva SE για επιπλέον δόσεις εμβολίου. Στο μεταξύ, οι παραδόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson παραμένουν αραιές καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για μολυσμένες παρτίδες σε εργοστάσιο των ΗΠΑ. Παρόλα αυτά, η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε την Πέμπτη ότι αναμένει αρκετές δόσεις όλων των εμβολίων για τον εμβολιασμό του μεγαλύτερου μέρους του ενήλικου πληθυσμού της ΕΕ έως τον Ιούλιο.
Σχολιάστε