Κυρία Σακελλαροπούλου, ποιος διέπραξε την Γενοκτονία των Ποντίων; – Πουθενά η λέξη Τουρκία στο μήνυμά της

«Τιμάμε, σήμερα, τη μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού που εξοντώθηκαν με απάνθρωπο και αποτρόπαιο τρόπο πριν από έναν αιώνα» τονίζει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε δήλωσή της για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά στο μήνυμα της δεν υπάρχει πουθενά η λέξη Τουρκία. Ποιος έκανε την Γενοκτονία κυρία Σακελλλαροπούλου; Τίποτα φαντάσματα ή εξωγήινοι; 

«Παράλληλα εξαίρουμε τον ηρωικό βίο των Ελλήνων του Πόντου που διασώθηκαν και συνέβαλαν τα μέγιστα στην ανόρθωση και την πρόοδο της μητέρας πατρίδας, στην οικονομική ανάπτυξη και τον πλούτο της πολιτισμικής μας ταυτότητας. Η αναγνώριση της Γενοκτονίας υπήρξε αυτονόητο και ελάχιστο χρέος της χώρας μας. Η διαφύλαξη της ιστορικής μνήμης δεν εξαντλεί τη δυναμική της στο παρελθόν. Λειτουργεί συμβολικά και αποτρεπτικά για το μέλλον. Η σημερινή ημέρα είναι μια ζωντανή και διαρκής υπόμνηση σε όλη τη διεθνή κοινότητα της σπουδαίας σημασίας που έχει για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών η ηθική της ευθύνης και της συγγνώμης. Η απερίφραστη καταδίκη των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας είναι μια πράξη με βαθιά πολιτική και ανθρώπινη αξία», συνεχίζει στο μήνυμα της.

Πουθενά στο μήνυμα αναφορά στους υπαίτιους Τούρκους και στον εμπνευστή και εκτελεστή της Κεμάλ Ατατούρκ. Τι φοβάστε, μην παρεξηγηθεί ο  σουλτάνος Ερντογάν, ή να παραβείτε την γραμμή των ΕΛΙΑΜΕΠ  κυρία Πρόεδρε, την γραμμή των αποστάσεων από την ελληνική ιστορία.

Στην ίδια γραμμή και το μήνυμα του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στο οποίο αγνοείται η ταυτότητα των εγκληματιών….

«102 χρόνια μετά θυμόμαστε, αγωνιζόμαστε, συσπειρωνόμαστε. Ο Ποντιακός Ελληνισμός δεν ξεχνά, προχωρά. Η λύρα τους θα θρηνεί τον ξεριζωμό και το δοξάρι τους θα τραγουδά την ελπίδα. Και η ημέρα μνήμης θα μένει ζωντανή μέχρι να μετατραπεί σε Ημέρα Δικαίωσης», γράφει σε ανάρτηση του στο twitter.

 

 
Σχολιάστε