Ερντογάν θα σε στοιχειώνει το Βυζάντιο- Προκαλεί με ανάρτηση του για την Άλωση

Προκλητικός ακόμη μια φορά ο παρανοϊκός σουλτάνος θριαμβολογεί για την κατάκτηση της πρωτεύουσας του Βυζαντίου, από τις ορδές των βαρβάρων και άπιστων από τα βάθη της Ανατολής.

Ο σεσημασμένος νεοθωμανός Ταγίπ Ερντογάν που ονειρεύεται να φορέσει σουλτανικό σαρίκι σε μια νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία, με αφορμή την επέτειο της  Άλωσης του 1453, έγραψε ένα εθνικιστικό παραλήρημα για την κατάκτηση της Βασιλεύουσας. Την Κωνσταντινούπολη!

«Χρόνια πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μιας από τις πιο ένδοξες νίκες στην ιστορία μας. Τιμούμε τον σουλτάνο Μωάμεθ, ο οποίος με την ευλογία του προφήτη κληροδότησε τον πολιτισμό στη μοναδική αυτή πόλη. Ο Μωάμεθ είπε ότι ‘η Κωνσταντινούπολη σίγουρα θα κατακτηθεί. Τι σπουδαίος στρατηγός ο στρατηγός που θα την κατακτήσει, πόσο μεγάλος στρατός είναι αυτός ο στρατός’», γράφει στο twitter μόνο που η Βασιλεύουσα παραμένει το σύμβολο του Βυζαντίου, στην συνείδηση κάθε Έλληνα αλλά και στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας.

Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία και το μεγαλείο της θα στοιχειώνει τα νεοθωμανικά όνειρα κάθε παρανοϊκού, τύπου Ερντογάν. Όπως λέει μια λαϊκή παροιμία «τον έγχρωμο όσο και να τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς», έτσι όσους μιναρέδες και να χτίσεις δίπλα στην Αγιά Σοφιά, αυτή θα λάμπει , θα ακτινοβολεί… και θα αναβλύζει σμύρνα και λιβάνι. Π
Σχολιάστε