OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Απέδρασαν 20 παράνομοι μετανάστες από τη δομή Μυρσίνης στη Ηλεία- 4 είχαν COVID και 3 είχαν συλληφθεί ως διακινητές

20 λαθρομετανάστες, αλλά και τέσσερις (4) με επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 εξαφανίστηκαν από τη δομή Μυρσίνης.

Μεταξύ αυτών που έγιναν «λαγοί» ήταν και οι τρεις Σύριοι που είχαν συλληφθεί ως συνεργάτες των διακινητών αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι από την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος και είχαν επιστρέψει στη δομή.

Η διοίκηση της Δομής ενημέρωσε ήδη το Υπουργείο Μετανάστευσης (Μηταράκης ακούει;), τον ΕΟΔΥ και την Αστυνομία. Σύμφωνα με τους τελευταίους ελέγχους στη δομή υπάρχουν συνολικά 24 θετικά κρούσματα. Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για τον αριθμό αυτών που έγιναν «καπνός».

Άλλη μια φορά ο σχεδιασμός του Μηταράκη πήγε στα «σκουπίδια». Το Υπουργείο όχι μόνο χάλασε μια δομή που μέχρι τώρα λειτουργούσε ανεκτά (με Σύριες μανάδες και παιδιά και ελάχιστους άντρες μέλη οικογενειών) και τη μετέτρεψε σε αχταρμά τύπου μικρής Μόριας, αλλά πλέον υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για ελλιπή μέτρα και σχεδιασμό για τη διασπορά του ιού cov-19, αλλά και για τη διαφυγή των 3 λαθροδιακινητών.

Η «προετοιμασία» από το Υπουργείο, για να μετατρέψει τη δομή σε μικρή Μόρια, πριν από λίγο καιρό, κάτι είχε καταγγελθεί και είχαμε γράψει εγκαίρως από τις 22 Μαρτίου 2021 (δείτε εδώ: https://akromolio.gr/) . Φυσικά το Υπουργείο Μετανάστευσης, που μετατρέπεται σε Υπουργείο εποικισμού της Ηπειρώτικης Χώρας (και όχι μόνο), έγραψε ως συνήθως στα παλαιότερα των υποδημάτων του και τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, που μέχρι τώρα ήταν ανεκτική. Η συνέχεια για τη δομή-για τον Δήμο Ανδραβίδας/Κυλλήνης και για το Νομό Ηλείας αναμένεται δυσοίωνη.

Πηγή πληρ. akromolio.gr

Σχετικά Άρθρα

Κακοκαιρία: Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο Πήλιο, ποιες περιοχές κινδυνεύουν – Live η πορεία των φαινομένων

otavoice

Βελόπουλος: Να απολογηθεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός για το έγκλημα των Τεμπών

otavoice

Ήχησε το 112 σε 4 περιοχές, προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους

otavoice

Οι Anonymous ισχυρίζονται ότι χάκαραν τον Ισραηλινό Στρατό και απέσπασαν 250.000 έγγραφα

otavoice

Παρίσι: Συνελήφθη ο άνδρας που απειλούσε να ανατιναχθεί έξω από το προξενείο του Ιράν

otavoice

Έκκληση για αποκλιμάκωση σε Ισραήλ και Ιράν απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

otavoice