Αναζωπύρωση στην περιοχή Πευκενέας Μεγάρων -Εκκένωση οικισμών- Κινητοποίηση εναέριων μέσων

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην περιοχή Πευκενέας στα Μέγαρα, έχει σημάνει συναγερμό. Γι’ αυτό δόθηκε εντολή και σε επίγεια και σε εναέρια μέσα να μπορέσουν να φτάσουν και να σβήσουν τις φλόγες . Υπάρχουν διαστήματα όπου αυξάνεται η ένταση των ανέμων με αποτέλεσμα να υπάρχουν οι αναζωπυρώσεις. Πριν από λίγη ώρα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εισηγήθηκε την προληπτική εκκένωση του οικισμού Παπαγιαννέικα στα Μέγαρα , λόγω της φωτιάς που εξακολουθεί να μαίνεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, υπάρχουν αρκετές διάσπαρτες εστίες σε Αιγειρούσες, Πευκενέα, Παρασκευά, Χάνι Δερβένι και εκεί επιχειρούν οι δυνάμεις. Στην περιοχή πνέουν μέτριοι άνεμοι ενώ ανά διαστήματα παρατηρούνται ισχυρές ριπές. Όσον αφορά στα εναέρια μέσα, επιχειρούν εκ περιτροπής 8 καναντέρ, 10 αεροσκάφη πεζετέλ και τρία ελικόπτερα, το ένα από τα οποία είναι συντονιστικό. Επίσης επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 89 οχήματα. Το έργο συνδράμει η τοπική αυτοδιοίκηση, με μεγάλο αριθμό από υδροφόρες και εθελοντές.

Οικίες στην περιοχή Πευκενέας έχουν υποστεί σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ άλλες έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Υπήρξαν και επιχειρήσεις που υπέστησαν καταστροφές και ζημιές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, ένα οινοποιείο καταστράφηκε, καλλιέργειες, ελαιόδεντρα και αμπέλια έχουν καεί στην περιοχή αυτή, ενώ στο σημεία υπάρχουν και συνεργεία του ΔΕΔΗΕ.

Επίσης, στην περιοχή Μάζι στο Αλεποχώρι, είναι πολλά τα σπίτια που υπέστησαν ολική καταστροφή. Υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς κυρίως μέσα σε χαράδρες εκεί που είναι δύσκολο να επέμβουν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η προσπάθεια κατάσβεσης γίνεται μόνο με τα εναέρια μέσα. Το γεγονός ότι οι άνεμοι δεν είναι τόσο ισχυροί βοηθά στην προσπάθεια κατάσβεσης. Καθ’ όλη τη διαδρομή υπάρχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής που προσπαθούν να σβήσουν τις μικρές εστίες φωτιάς ώστε να μην υπάρξουν νέες αναζωπυρώσεις.
Σχολιάστε