Χυδαία επίθεση Τσαβούσογλου στον Αναστασιάδη μετά το ναυάγιο της Γενεύης

Χυδαία επίθεση στον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τις κοινές δηλώσεις με τον κατοχικό φερέφωνο της Άγκυρας , Ερσίν Τατάρ με την ολοκλήρωση της Πενταμερούς Διάσκεψης που έγινε στη Γενεύη, η οποία όπως αναμενόταν δεν είχε κανένα θετικό αποτέλεσμα.

Μετά το στραπάτσο που έφαγε μέσα στην Άγκυρα ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίες από τον Έλληνα ΥΠΕΞ προσπάθησε να δείξει στο εσωτερικό της χώρας του, πως είναι σκληρός και προασπίζεται τον μεγαλοϊδεατισμό του εκπέμπει ο Ερντογάν και διάλεξε να επιτεθεί με προσβλητικές εκφράσεις κατά του Κύπριου Προέδρου.

«Είπαμε ότι μια νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης πρέπει να είναι μεταξύ δύο κρατών και όχι μεταξύ δύο κοινοτήτων», ανέφερε ο εισβολέας της Κύπρου, δίνοντας κρατική υπόσταση σε ένα ψευδοκράτος, δημιούργημα μιας στρατιωτικής εισβολής  και συνέχισε πως «Εμείς θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πολύ ισχυρή υποστήριξη στη λύση δύο κυρίαρχων και ίσων κρατών που επιθυμεί η «τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου»».

«Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ο Αναστασιάδης δεν μπόρεσε να φέρει νέο όραμα, επανέλαβε την παλιά του ρητορική σαν κολλημένο βινύλιο», είπε με απαξιωτικό ύφος  ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε πως «Δεν θα συμβιβαστούμε για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την ισότητα της ΤΔΒΚ»

Επιπλέον ο Αττίλας ανέφερε πως η «Η Ελλάδα υπερασπίστηκε το μοντέλο της Ομοσπονδίας που δεν είχε αποτελέσματα για 50 χρόνια Η Βρετανία και ο ΟΗΕ αναζήτησαν έδαφος για ένα νέο μονοπάτι, αλλά δεν βρέθηκε νέο έδαφος. Ο ΟΗΕ αγωνίζεται για άτυπες συναντήσεις».

Τα ευχαριστώ από το γιουσουφάκι της κατεχόμενης Κύπρου, στους εισβολείς 

«Ήταν μια υπέροχη συνάντηση και η συμβολή του κ. Τσαβούσογλου έχει καταγραφεί στην ιστορία. Κάναμε επίσης ένα ιστορικό βήμα εδώ», είπε από την πλευρά του χαρακτηριστικά το γιουσουφάκι των κατεχόμενων εδαφών της Κύπρου, ο Ερσίν Τατάρ, .

«Για πρώτη φορά στο πλαίσιο των κυπριακών συνομιλιών, καταγράψαμε ότι μπορεί να γίνει μόνιμη και σταθερή συμφωνία με την »Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου», με βάση την κυριαρχική ισότητα και αποδοχή της πολιτικής ισότητας. Αυτό ήταν μια επιτυχία για εμάς», πρόσθεσε. Ο Ερσίν Τατάρ επεσήμανε την υποστήριξη της Τουρκίας στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη υπό την αιγίδα του ΓΓ του ΟΗΕ και ευχαρίστησε το Μεβλούτ Τσαβούσογλου ενώ αποκάλυψε ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο και τον ενημέρωσε για τα όσα διημείφθησαν στη Γενεύη.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Τσαβούσογλου για τη μεγάλη υποστήριξη, την εμπειρία και την τεράστια δύναμη του παρελθόντος έργου του, για το γεγονός ότι ο υπουργός μας βρίσκεται δίπλα μας στα δίκαια αιτήματα του τουρκοκυπριακού λαού» είπε ο κ. Τατάρ και πρόσθεσε: «Μόλις ενημέρωσα τον κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο τηλέφωνο».

 
Σχολιάστε