Τέλος στο εμβόλιο της Astrezeneca από τη Δανία

Η Υπηρεσία Υγείας της Δανίας επιβεβαίωσε ότι θα σταματήσει εντελώς να χρησιμοποιεί το εμβόλιο της AstraZeneca εναντίον της COVID-19 στο εμβολιαστικό πρόγραμμά της. Σε ανακοίνωση αναφέρεται: «Η Υπηρεσία Υγείας της Δανίας αποφάσισε να συνεχίσει τον εμβολιασμό κατά της COVID-19 χωρίς το εμβόλιο από την AstraZeneca», όπως μεταδίδει  το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων είπε ότι βρήκε πιθανή σχέση ανάμεσα στο εμβόλιο της AstraZeneca και τα σπάνια θρομβοεμβολικά περιστατικά. Περίπου ένα εκατομμύριο Δανοί έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου, με το 77% να έχουν εμβολιαστεί με το σκεύασμα των Pfizer-BioNTech, το 7,8% με της Moderna και το 15,3% με της AstraZeneca, πριν από την αναστολή της χρήσης του, Η Δανία γίνεται έτσι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που σταματά εντελώς τη χορήγηση του εμβολίου ενώ και τον Μάρτιο ήταν η πρώτη χώρα που ανέστειλε τη χρήση του λόγω ανησυχιών για τις θρομβώσεις, σύμφωνα με την Daily Mail.

Αυτό που προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι πως ενώ επίσημα μας αναφέρουν ως θανάτους από παρενέργειες του εμβολίου( θρομβώσεις)  1 στα 1.000.000 εμβολιασθέντες, κάποιες χώρες σπεύδουν να το σταματήσουν. Σύμφωνα με τα δεδομένα που ισχύουν στο χώρο των εμβολίων μια τόσο απειροελάχιστη πιθανότητα θανάτου, εμπεριέχεται σε όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Τι συμβαίνει με το εμβόλιο της Astrazeneca που οδηγεί χώρες να το αποσύρουν; Ίδιες αναφορές έχουμε και για το εμβόλιο της J&J που έχει την ίδια μεθοδολογία. 
Σχολιάστε