Σφαλιάρα Μπάιντεν σε Ερντογάν: «Θα αναγνωρίσω τη Γενοκτονία των Αρμενίων»

O πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε  στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα, ότι σκοπεύει να αναγνωρίσει ως γενοκτονία τις σφαγές και τις αναγκαστικές εκτοπίσεις των Αρμενίων το 1915.

Την πληροφορία αυτή μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγές που έχουν γνώση της συζήτησης μεταξύ των δύο ηγετών. Επίσης ο δημοσιογράφος του Hellas FM, Δημήτρης Φιλιππίδης επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της συνομιλίας.

Ο Ερντογάν επεδίωξε σήμερα μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο για να του ζητήσει να μην προχωρήσει αύριο στην ανακοίνωση αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, υποστηρίζοντας προκλητικά πως δεν ανταποκρίνεται σε αληθινά ιστορικά δεδομένα. Η απάντηση Μπάιντεν από την άλλη γραμμή του τηλεφώνου άφησε άγαλμα των παρανοϊκό σουλτάνο.

Το Σάββατο η ανακοίνωση

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών επικαλέστηκε σήμερα μια «ανακοίνωση» που αναμένεται αύριο, Σάββατο, για τη «Γενοκτονία των Αρμενίων», δείχνοντας να επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν ετοιμάζεται να την αναγνωρίσει.
Σχολιάστε