Σέρρες: Καταδικάστηκε για άρνηση μάσκας, θα εκτίσει ποινή φυλάκισης 40 ημερών

Στη φυλακή οδηγήθηκε ένας πολίτης στις Σέρρες, ο οποίος αρνούνταν να φορέσει μάσκα, ύστερα από απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών, το οποίο εξάντλησε όλη την αυστηρότητα σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις που έτυχαν ειδικής μεταχείρισης. Πρόκειται για οδηγό νταλίκας που σε έλεγχο της αστυνομίας του επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Την είδηση που προκαλεί πολλά ερωτηματικά για την σκοπιμότητα της, μετέφερε μέσω ανάρτησης στο facebook ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών Παναγιώτης Καρίπογλου, ο οποίος έγραψε χαρακτηριστικά:

«Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών σήμερα κατά την αυτόφωρη διαδικασία καταδίκασε άτομο που αρνούνταν να φορέσει μάσκα σε ποινή φυλάκισης 60 ημερών για τις οποίες διέταξε με ειδική αιτιολογία να εκτιθούν οι 40 . Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στη φυλακή για την έκτιση της ποινής των 40 ημερών».

Νομικοί παράγοντες των Σερρών, σχολιάζοντας την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, ανέφεραν ότι σε ανάλογες ποινές συνήθως χορηγείται αναστολή. Όμως, στη προκειμένη περίπτωση το δικαστήριο με ειδική αιτιολογία έκρινε ότι δεν πρέπει να του χορηγηθεί αναστολή, καθώς υπήρχε κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων(;;;).

Θα ισχυριστεί κάποιος πως αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Όμως είναι ο μοναδικός που απειλεί την δημόσια υγεία; Αυτοί που κατά χιλιάδες και συστηματικά παραβίασαν τα μέτρα με συγκεντρώσεις, διασπείροντας τον ιό βρέθηκαν στην φυλακή; Είναι προφανές πως η απόφαση στοχεύει να στείλει μήνυμα σε συγκεκριμένη κατεύθυνση και δεν έχει να κάνει με απόδοση δικαιοσύνης.
Σχολιάστε