OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Προκαλεί ο Παπαντωνίου: “Ζητώ δικαίωση και μια συγνώμη”

Προκαλεί με τη στάση του ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Σημίτη, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για χρηματισμό και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σήμερα κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία και έλαβε προθεσμία για τις 22 Απριλίου μετά από αίτημα του, προκειμένου να απολογηθεί. Ο πρώην υπουργός κλήθηκε σήμερα σε συμπληρωματική απολογία σχετικά με το ξέπλυμα των 2.437.962 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως δωροδοκία από την “THALES NEDERLAND B.V.” ώστε να προωθήσει τη σύμβαση του 2003 με τη γαλλική εταιρεία για τον εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών του πολεμικού μας Ναυτικού.

Ένα χρόνο μετά την προκλητική αποφυλάκισή του υπό όρους, βρέθηκε και πάλι ενώπιον της ανακρίτριας μετά την ολοκλήρωση της συμπληρωματικής ανάκρισης που είχε διατάξει τον Απρίλιο του 2020 με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών .

Οι δικαστές σύμφωνα με το σκεπτικό τους έκριναν τότε ότι έπρεπε να γίνουν περαιτέρω ανακριτικές πράξεις όσον αφορά στο αδίκημα που αποτέλεσε τη βάση για το ξέπλυμα των 2.835.197, 05 ελβετικών φράγκων (2.437.962 ευρώ). Έτσι η ανακρίτρια στην οποία επέστρεψε η δικογραφία προσδιόρισε εκτός της απιστίας και την δωροδοκία ως το βασικό αδίκημα που οδήγησε στο ξέπλυμα.

Την ίδια ημέρα απολογούνται συμπληρωματικά και οι συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων είναι η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο Γιάννος Παπαντωνίου σε μια ακόμη παράσταση πολιτικού θράσους και απόσεισης των ευθυνών που τον βαρύνουν επανέλαβε το αφήγημα της πολιτικής σκευωρίας « δείχνοντας» ως ηθικούς αυτουργούς την πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Όπως είπε: «Η δίωξη σε βάρος μου είναι μια πολιτική σκευωρία με ηθικό αυτουργό της κυρία Τουλουπάκη, η οποία ελέγχεται σήμερα για κατάχρηση εξουσίας και του πρώην αναπληρωτή υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαγγελόπουλου γιατί και αυτός συμμετέχει στην ίδια διαδικασία ελέγχου. χρειάστηκε θράσος για να απευθύνουν σε βάρος μου την απεχθή κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω και τέσσερα χρόνια. Είναι όμως ευτύχημα ότι η σημερινή ανακρίτρια μας κάλεσε με τη σύζυγό μου σε συμπληρωματική απολογία που έχει καθαρά τυπικό χαρακτήρα» ανέφερε υπονοώντας αυθαίρετα πως η ανακρίτρια με την στάση της αναγνωρίζει την αθωότητα του.

Συνεχίζοντας είπε: «Το μόνο το οποίο ζητώ είναι και το ζητώ επίμονα είναι δικαίωση και μια συγγνώμη. και κυρίως να κριθώ το συντομότερο δυνατό από τη Δικαιοσύνη. εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη επειδή η τεράστια πλειοψηφία με εξαίρεση ελάχιστους επίορκους δικαστές εκτελεί με πάθος και εντιμότητα το καθήκον της στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος. Όσα υποστήκαμε αποτελούν σελίδες ντροπής για τη δημόσια ζωή και τους θεσμούς.»

Η πολιτική σχέση Μητσοτάκη Σημίτη και το δίχτυ προστασίας στον Παπαντωνίου 

Αν υιοθετήσουμε τη γραμμή Παπαντωνίου, τότε μιλάμε για μια αλλαγή στάσης 180 μοιρών από την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη που αντιμετωπίζουν την υπόθεση σαν δικαστική πλάνη. Σε αυτό συνηγορεί και ο προκλητικός τρόπος αποφυλάκισης του Παπαντωνίου. Να θυμίσουμε πως αποφυλακίστηκε βερεσέ χωρίς να καταβάλει την εγγύηση των 150 χιλιάδων ευρώ που του καταλογίστηκε ως όρος αποφυλάκισης και για την οποία έλαβε προθεσμία 3 μηνών. Κάτι μη σύνηθες και εξόχως προκλητικό, που έδειξε πως κάποιοι επιχειρούν να στήσουν δίχτυ προστασίας στον πρώην υπουργό.

Έχει σχέση με την αλλαγή στάσης, η διαφαινόμενη πολιτική ταύτιση του Μαξίμου με τον τέως πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, που ο κατηγορούμενος υπουργός υπήρξε στενός του συνεργάτης; 

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice