OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Νεκρή 48χρονη από θρόμβωση μετά από εμβολιασμό με Astrazeneca

Τον πρώτο θάνατο από θρόμβωση, που συνδέεται, πιθανότατα, με το εμβόλιο της AstraZeneca, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Αυστραλία. Σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές, μια γυναίκα 48 ετών έχασε τη ζωή της, ενώ προηγουμένως είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της βρετανικής φαρμακευτικής εταιρείας.

Η Ομάδα Έρευνας για την Ασφάλεια των Εμβολίων της Αυστραλίας (VSIG), η οποία πραγματοποίησε σύσκεψη για το θέμα την Παρασκευή, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της γυναίκας από τη Νέα Νότια Ουαλίας πιθανότατα συνδέεται με τον εμβολιασμό.
«Ελλείψει άλλης αιτίας για το κλινικό σύνδρομο, η VSIG πιστεύει ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη μια αιτιώδης σχέση με τον εμβολιασμό», δήλωσε η Διοίκηση Θεραπευτικών Προϊόντων – TGA της Αυστραλίας. Αυτή ήταν η τρίτη περίπτωση σπάνιων θρομβώσεων που συνδέονται με το εμβόλιο στην Αυστραλία, με τους άλλους δύο ασθενείς να αναρρώνουν χωρίς προβλήματα, πρόσθεσε η TGA. Η 48χρονη γυναίκα πέθανε τέσσερις ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου. Η TGA είπε ότι η περίπτωσή της ήταν περίπλοκη λόγω υποκείμενων ιατρικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη.

Έντονος προβληματισμός στην Ευρώπη για το εμβόλιο της Astrazeneca. Είναι πιθανόν ότι η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση δεν θα ανανεώσει τα συμβόλαια εμβολίων κατά της Covid-19 με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, δήλωσε σήμερα η υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας Ανιές Πανιέ-Ρυνασέρ.

«Η απόφαση δεν έχει ληφθεί», αλλά μετά την απόφαση της Δανίας να μην χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, «η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι» η Ευρώπη να μην ανανεώσει τις παραγγελίες, δήλωσε η υπουργός στο ραδιοφωνικό δίκτυο RMC.

Ήδη η Δανία έχει ανακοινώσει πως αποσύρει οριστικά από το πρόγραμμα εμβολιασμού το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Σχετικά Άρθρα

Τέμπη: «Δημήτρη μου νικάμε» – Η αντίδραση πατέρα στην πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως

otavoice

Έπεσαν οι μάσκες- Βέτο των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

otavoice

Σπουδαία πρόκριση! Ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Europa Conference League

otavoice

ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ για τα οικοδομικά ύψη: Ο ΝΟΚ δεν βελτιώνεται πρέπει να καταργηθεί

otavoice

Α. Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο «χείλος του γκρεμού»- Η Γάζα μια «ανθρώπινη κόλαση»

otavoice

Το «παζάρι» Ισραήλ με ΗΠΑ – «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα ως αντάλλαγμα περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

otavoice