Νέα δικογραφία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από δωροδοκία για τον Παπαντωνίου

Μπορεί ο συνεργός του Σημίτη, Γιάννος Παπαντωνίου να βρίσκεται εκτός φυλακής μετά από την πρωτοφανή αποφυλάκιση του χωρίς να καταβάλει άμεσα το τίμημα( αποφυλάκιση βερεσέ)  και να παριστάνει το θύμα απαιτώντας μάλιστα να του ζητήσουμε συγνώμη, όμως οι δικογραφίες για κακουργηματικές πράξεις πάνε και έρχονται.

Μία νέα δικογραφία έφτασε στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας με βασικό κατηγορούμενο τον Γιάννο Παπαντωνίου. Ο πρώην υπουργός κατηγορείται και σε αυτή την περίπτωση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος προερχόμενο από δωροδοκία. Η υπόθεση αφορά την αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο, το οποίο πουλήθηκε το 2016 πράξη που φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να «λευκανθεί» μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών. Κατηγορία που αρνείται ο κ. Παπαντωνίου, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα συμπληρωματικά όπως και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου και επιχειρηματίας φίλος του για την υπόθεση που αφορά τη δωροδοκία των περίπου 2,5 εκ. ευρώ, που φέρεται να έλαβε για να υπογραφεί το 2003 η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των έξι φρεγατών του πολεμικού μας ναυτικού με γαλλική εταιρία.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Παπαντωνίου ακολουθώντας την τακτική του πολιτικού θύματος, δήλωσε για τη συγκεκριμένη υπόθεση πως:

«Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει και πια να να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία».

Πηγή πληρ.  Άννα Κανδύλη – enikos.gr
Σχολιάστε