Έκτακτη συνεδρίαση των 27 υπουργών Υγείας της ΕΕ για το εμβόλιο της Astrazeneca, μετά τις ανακοινώσεις ΕΜΑ

Εκτάκτως θα συνεδριάσουν σήμερα το βράδυ οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έπειτα από τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του κορονοϊού. Η έκτακτη συνεδρίαση στην οποία θα συμμετέχει και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδας. Στην τηλεδιάσκεψη θα συζητηθεί και το θέμα της astraZeneca.

Εκπρόσωπος της πορτογαλικής προεδρίας ανέφερε στο twitter ότι η συνεδρίαση θα γίνει «έπειτα από τη τη δημόσια ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Επιτροπής Φαρμακοεπαγρύπνησης Αξιολόγησης Κινδύνου του ΕΜΑ για την ασφάλεια του εμβολίου της AstraZeneca».

Υπενθυμίζεται ότι ο EMA πρόκειται να πραγματοποιήσει σήμερα στις 17:00 ώρα Ελλάδας συνέντευξη Τύπου για το εμβόλιο της AstraZeneca και το ενδεχόμενο αυτό να συνδέεται με την εμφάνιση θρομβώσεων. Χθες κορυφαίο στέλεχος του ΕΜΑ ο Μάρκο Καβαλιέρι ανέφερε πως «κατά την γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχει σύνδεση με το εμβόλιο».
Σχολιάστε