Εξαδάκτυλος: Υπερτιμημένα τα self test

Αίσθηση προκαλεί η τοποθέτηση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου χαρακτηρίζοντας υπερτιμημένα τα self test,  μιλώντας στο ΟPEN και εξήγησε για ποιους λόγους. «Το self test παρουσιάζεται υπερτιμημένο. Έχει τρία προβλήματα».

Αναλύοντας τα προβλήματα των self tests ανέφερε «Πρώτον ο βαθμός αξιοπιστίας του είναι επαρκής επικουρικά, δεν είναι επαρκής ως κύριο εργαλείο. Δεύτερον, προϋπόθεση για να έχει κανείς ένα ορθό αποτέλεσμα είναι η σωστή λήψη, η οποία επειδή είναι δυσάρεστη δεν είναι εγγυημένη. Τρίτον ότι πρέπει αν γίνεται ειλικρινής χρήση του θετικού αποτελέσματος και ουσιαστικά μη χρήση του αρνητικού αποτελέσματος. Δηλαδή αυτός που βγαίνει αρνητικός θα πρέπει συμπεριφέρεται σαν θετικός, δεδομένου ότι το πρωί κάποιος μπορεί να είναι αρνητικός και το βράδυ να είναι θετικός. Αν δημιουργηθεί ένα αίσθημα ασφάλειας, αυτό θα είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα».

Σημείωσε επίσης πως το αποτύπωμα της λειτουργίας των Λυκείων θα το δούμε τη Μεγάλη Δευτέρα.

Όπως είπε, δεν μπορεί κάποιος να προσδιορίσει από που προέρχονται οι περισσότερες μολύνσεις, όλες οι δραστηριότητες συμβάλλουν. «Είμαστε σε ένα σημείο που αξίζει τον κόπο να μην μας καταβάλλει η κόπωση. Το 1919 στα τέλη ενός τρίτου πανδημικού κύματος υπήρξε κόπωση και ακολούθησε ένα τέταρτο κύμα που ήταν το μεγαλύτερο και το χειρότερο όλων. Αυτός είναι ο μεγάλος κίνδυνος αν θεωρήσουμε ότι το πρόβλημα τελείωσε ή ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας», ανέφερε το μέλος της Επιτροπής.
Σχολιάστε