Αρμενία(Αρτσαχ): Να είστε περήφανα για τους Ήρωες, πατεράδες σας

Σου σφίγγεται η καρδιά, σου κόβεται η αναπνοή μπροστά σε αυτό το τραγικό θέαμα. Ορφανά Αρμενόπουλα, παιδιά Ηρώων του Αρτσάχ πάνω από τα μνήματα των πατεράδων τους.

Δυνατό μήνυμα ανδρείας ενός κατατρεγμένου και κυνηγημένου λαού από την αγριότητα του ισλαμοφασισμού. Αυτά τα παιδιά θα είναι περήφανα για τους γονείς τους που έδωσαν την ζωή τους προασπιζόμενοι την πατρίδα τους , τα χώματα των προγόνων τους. Είναι η κληρονομιά τους. Θα ζήσουν όμως χωρίς την φυσική παρουσία τους και θα μεγαλώσουν σε ένα κόσμο σκληρό μέσα στην απειλή που γεννά η παρουσία των εισβολέων Τουρκοαζέρων.

Καθημερινά στα μνήματα της Αρμενικής γης εκτυλίσσονται δραματικές και συγκινητικές  εικόνες με εκατοντάδες παιδιά να εκφράζουν την αγάπη τους στους πατεράδες τους, που πέρασαν στο πάνθεον των Ηρώων.

Για αυτά ο πόνος είναι ανείπωτος,  αλλά σε όλους εμάς, τον πολιτισμένο κόσμο,  γεννά μια υποχρέωση να τιμωρηθούν οι εγκληματίες πολέμου και να ελευθερωθούν τα αρμενικά εδάφη από τους εισβολείς.

Να σταματήσουμε το έγκλημα.

Εικόνες που έχει ζήσει και ο Ελληνισμός, από την κτηνωδία του Οθωμανισμού και του νεοτουρκισμού. Ελλάδα και Αρμενία γνώρισαν το απάνθρωπο πρόσωπο των Τούρκων γενοκτόνων.

Πηγή φωτογραφιών: Ομάδα Αρμένιοι και φίλοι Αρμενίων 
Σχολιάστε