Σιωπή Ιερώνυμου για τον αποκλεισμό της Εκκλησίας, πήγε στο Μαξίμου να προετοιμάσει το «λουκέτο» του Πάσχα

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Ελλάδας . Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά βασικό θέμα στην ατζέντα ήταν η εξέλιξη της πανδημίας και η προετοιμασία για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συζήτησαν και για το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα και όπως φαίνεται ο συνεργάσιμος Ιερώνυμος πήρε εντολή να προετοιμάσει το κλίμα για ένα ακόμη θρησκευτικό αποκλεισμό . Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όλα θα εξαρτηθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα τη συγκεκριμένη στιγμή. Μάλιστα, από την πλευρά της ηγεσίας της Εκκλησίας δεν τίθεται και πάλι θέμα αποκλεισμού των πιστών και δείχνουν έτοιμοι να ξανακλείσουν τους ναούς αν αυτό ζητηθεί,  τονίζοντας  πως η απόφαση για το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα «θα καθοριστεί εν πολλοίς από τα επιδημιολογικά δεδομένα που θα ισχύουν εκείνη την περίοδο, καθώς και από τις συστάσεις των λοιμωξιολόγων».

Μάλιστα στο τραπέζι έχει ήδη τεθεί η απαγόρευση της περιφοράς του Επιταφίου και το βράδυ της Ανάστασης.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι από πλευράς της Εκκλησίας δεν έγινε καμιά δημόσια αναφορά για τον απαράδεκτο αποκλεισμό της από το επίσημο δείπνο για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, καθώς ότι ο Αρχιεπίσκοπος  δεν έθεσε το ζήτημα όπως κανείς θα ανέμενε στον Πρωθυπουργό. Η απουσία του από το δείπνο και από την επετειακή παρέλαση έχει εξοργίσει όχι μόνο την Ιεραρχία αλλά την συντριπτική πλειοψηφία των πιστών, με τα σχόλια στα social media να είναι άκρως καυστικά για το ρόλο που διαδραματίζει.

Έντονη η δυσαρέσκεια και στους εκκλησιαστικούς κύκλους για την συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου που δείχνει να είναι πλήρως ταυτισμένος με τις επιλογές της κυβέρνησης, καταπίνοντας  το εχθρικό κλίμα κατά της Εκκλησίας.
Σχολιάστε