Πέθανε από κορονοϊό, ο Μπόρις Μουζενίδης μια μορφή του τουρισμού

Ο Μπόρις Μουζενίδης επιχειρηματίας του τουρισμού και πρόεδρος του ομίλου Mouzenidis Travel, που υπήρξε μια από τις κυρίαρχες μορφές στον χώρο του εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία στην Ελλάδα, απεβίωσε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Μόσχα από επιπλοκές του κορονοϊού.

Ο Μουζενίδης ταξίδεψε στην Μόσχα πριν από δύο εβδομάδες για την διεθνή έκθεση Τουρισμού MITT. Σύμφωνα με το money-tourism.gr μετά την έκθεση ένιωσε αδιαθεσία και διαγνώστηκε με κορονοϊό. Είχε ήπια συμπτώματα και για τον λόγο αυτό αρνήθηκε να μπει σε νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και το βράδυ της Παρασκευής εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μόσχας. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα τα ξημερώματα του Σαββάτου υπέστη ανακοπή καρδιάς και πέθανε. Ο Μπόρις Μουζενίδης αντιμετώπιζε καρδιολογικά προβλήματα.

Το 2017 η μεταφορά του ιερού σκηνώματος και του Τιμίου Σταυρού στην Ελλάδα έγινε με αεροσκάφος της Ellinair το οποίο είχε παραχώρησε στην Εκκλησία της Ελλάδος Μουζενίδης. To 2019 η Ellinair είχε ανακοινώσει συνεργασία με την Aeroflot Russian Airlines.

Με ανακοίνωσή τους στην επίσημη σελίδα του ομίλου στο Facebook, η διοίκηση και οι εργαζόμενοι του Ομίλου Μουζενίδη εξέφρασαν τη βαθύτατη θλίψη τους για την απώλεια του Μπόρις Μουζενίδη, ο οποίος είχε γεννηθεί το 1961. «Ο πρόεδρός μας υπήρξε πάντοτε για όλους μας πηγή έμπνευσης για το έργο που ξεκίνησε και εκτελούσε πιστά όλα τα χρόνια της πορείας του. Η αγάπη του για την Ελλάδα και το όραμά του μάς δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το έργο του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σχολιάστε