Κρίση στην Τουρκία: Σε αδιέξοδο ο Ερντογάν οδηγείται σε ανασχηματισμό

Η τεράστια νομισματική κρίση στην Τουρκία, οδηγεί σε καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις, επιβεβαιώνοντας την δεινή θέση που βρίσκεται ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δέχεται μεγάλη εσωτερική κριτική για τις επιλογές του.

Ο αντιπρόεδρος του AKP, Μαχίρ Ουνάλ, δήλωσε πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες σε ανασχηματισμό. Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική εκπομπή του NTV, ο αντιπρόεδρος του ΑΚΡ δήλωσε ότι «τώρα ασφαλώς όταν ένα μέρος ολόκληρου του συστήματος αλλάζει, αναπόφευκτα όταν αρχίζει να γίνεται λόγος για αλλαγή, εμφανίζεται ένας δυναμισμός σε ολόκληρο το σύστημα. Τώρα οδεύοντας προς το 2023 ο Πρόεδρός μας θα κάνει ένα νέο ανασχηματισμό της ομάδας του» και πρόσθεσε ότι «θα το δούμε τις επόμενες μέρες».

Την Τετάρτη ξεκινά το Συνέδριο του ΑΚΡ και ο αντιπρόεδρος του κόμματος είπε ότι θα γίνουν αλλαγές και εντός του κόμματος αποκαλύπτοντας ότι θα διευρυνθεί και η Κεντρική Επιτροπή και πιθανόν να αυξηθεί ο αριθμός του. «Εδώ και 19 χρόνια κάναμε προετοιμασίες, τώρα ξεκινάμε», είπε ο Μαχίρ Ουνάλ.
Σχολιάστε