Κλείνουν τα σχολεία μέχρι τις 29 Μαρτίου- Ποιες περιοχές μπήκαν σε σκληρό lockdown

Μετά από εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων, ανακοινώθηκε κατά την ημερήσια ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά , το κλείσιμο των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων μέχρι της 29 Μαρτίου. Η εκπαιδευτική διαδικασία θα συνεχίσει με την διαδικασία της τηλεκπαίδευσης.

Επίσης ανακοινώθηκε πως εισέρχονται στη κατηγορία βαθύ κόκκινο οι εξής περιοχές:

Π.Ε. Χαλκιδικής, Π.Ε. Ευρυτανίας, Π.Ε. Λέσβου, Δήμος Ιωαννιτών , Δήμος Μετσόβου, Δήμος Κατερίνης, Δήμος Χανίων και Δήμος Σκιάθου.

Επίσης στην κατηγορία βαθύ κόκκινο παραμένουν οι  περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων. Οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας εντάσσονται στο «κόκκινο».

Τι θα ισχύσει την  Καθαρά Δευτέρα

Για το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας  θα ισχύουν τα μέτρα, όπως τα γνωρίζουμε, τόσο για τις μετακινήσεις με τον κωδικό 2, όσο και για τις μετακινήσεις με τον κωδικό 6. Το έθιμο του χαρταετού μπορεί να διεξαχθεί εντός του οικείου δήμου ή στα δύο χιλιόμετρα από το σπίτι μας. Κανονικά ισχύουν και οι ώρες κυκλοφορίας, όπως ισχύουν σήμερα.
Σχολιάστε