Η κρατικοδίαιτη φυλλάδα «Αυγή» και ο πυλώνας της Μακεδονίας «Μασούτης»

Σε μια πρωτοφανή αθλιότητα επιδόθηκε το κομματικό φερέφωνο της Κουμουνδούρου, η «Αυγή»  που αυτοπροσδιορίζεται ως δημοκρατική και προοδευτική «εφημερίδα», κάνοντας επίθεση σε μια υγιή αμιγώς ελληνική εταιρία, σύμβολο στην Βόρεια Ελλάδα με τεράστια κοινωνική προσφορά, όπως είναι η αλυσίδα » Μασούτης». 

Αφορμή για τους ελληνόφωνες διαχειριστές της φυλλάδας η ενέργεια των Super Market Μασούτης τις ημέρες της Εθνικής Επετείου του 1821, να παίζουν στα υποκαταστήματα επετειακά τραγούδια και τον εθνικό ύμνο.  Προφανώς οι εθνομηδενιστές κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι της Κουμουνδούρου θα επιθυμούσαν να ακούγονταν τούρκικοι αμανέδες και κηρύγματα ιμάμηδων. Δεν μπορούν να κρατήσουν ούτε τα προσχήματα, οι πωλητές της Μακεδονίας.

Τι έχουν να πουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Ελλάδα όχι μόνο στην εμβληματική μακεδονική εταιρία αλλά σε χιλιάδες εργαζόμενους που τρώνε ψωμί και σε εκατομμύρια καταναλωτές που την εμπιστεύονται; 

Δυστυχώς στην Ελλάδα τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης, αντί να επιτελούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα, είναι μέρος της συστημικής σάπιας ελίτ και όργανα των κομμάτων που κυβερνούν και εκτελούν πολιτικά και επιχειρηματικά συμβόλαια. Η έλλειψη θεσμικού και νομικού πλαισίου, η ανυπαρξία των Δημοσιογραφικών Ενώσεων με το πρόσχημα της Ελευθεροτυπίας σχηματίζουν ένα πλέγμα προστατευτικό ακόμη και σε κατασκευασμένα δημοσιεύματα και σε εκστρατείες  παραπληροφόρησης, παραπλάνησης και λάσπης. Μια καθημερινή ματιά στα πρωτοσέλιδα είναι αρκετή να αντιληφθεί κάποιος πόσο βρώμικα παίζεται το παιχνίδι της ενημέρωσης στη χώρα μας.

 

Ποιος είναι ο Μασούτης και ποια είναι η Αυγή 

Αυτές είναι οι δυο όψεις της Ελλάδας… ο παρασιτικός και ο δημιουργικός. 

Η εταιρεία Μασούτης έχει 333 καταστήματα , και απασχολεί περίπου 8.500 υπαλλήλους .
Η εταιρεία για ένατη (9) συνεχόμενη χρονιά είναι στις κορυφαίες εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον,( μέσα στις 10 καλύτερες ), ενώ ξεχωρίζει για την ποιότητα και τις προσφορές της στο αγοραστικό κοινό.
Από τα κέρδη που παρουσιάζει κάθε χρόνο , πληρώνει αρκετά εκατομμύρια φόρο στο κράτος .

Η εφημερίδα- εταιρεία «Αυγή» , πουλάει μέσο όρο την ημέρα 824 φύλλα .
824 χ 1.5€ = 1236€ τζίρος την ημέρα ,όσα δηλαδή μια καντίνα στο Λευκό Πύργο που πουλάει χοτ ντογκ και μαλλί της γριάς .
Με την διαφορά όμως ότι ο καντινιέρης αποδίδει και φόρο , ενώ η Αυγή τσιμπάει κρατική επιχορήγηση (όπως δυστυχώς και τα περισσότερα ΜΜΕ, κάτι το οποίο δεν γίνεται σε προηγμένες χώρες).
10.000€ και πλέον τσίμπησε με τη λίστα Πέτσα, συν πόσα αλλά πήρε το ραδιόφωνο (Κόκκινο).

Η εφημερίδα Αυγή που χωρίς την κρατική επιχορήγηση δεν θα υπήρχε, και που κάθε τόσο οι υπάλληλοι της κάνουν απεργία για να εισπράξουν τα δεδουλευμένα που τους χρωστάει, κουνάει το δάχτυλο και κάνει υποδείξεις … καλύτερα να μας αποδείξει πως καταφέρνει να επιβιώνει χωρίς έσοδα.

Η βράβευση ΜΑΣΟΎΤΗ 
Σχολιάστε