Ευρωπαϊκοί Χάρτες ECDC: Στο «κόκκινο» όλη η Ελλάδα

Οι χάρτες του ECDC (Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων) αποτυπώνουν τη χειροτέρευση της κατάστασης στην Ελλάδα αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού. Άλλωστε, η «έκρηξη» των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων, αλλά και ο μεγάλος αριθμός των νεκρών, όπως χθες, δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, έστω κι αν συζητείται το σταδιακό άνοιγμα από τους ειδικούς του υπουργείου Υγείας.

Στους αναθεωρημένους χάρτες του ECDC με την επιδημιολογική εικόνα της Ευρώπης, που εκδίδει κάθε Πέμπτη το κέντρο η Ελλάδα έχει «κοκκινήσει» ολόκληρη. Ο χάρτης αφορά τον συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας.

Το κόκκινο χρώμα σημαίνει ότι στην Ελλάδα τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού κυμαίνονται από 50 έως 150 και ο δείκτης θετικότητας είναι 4% και πάνω, τις τελευταίες 14 ημέρες.

Στο δείκτη θετικότητας, η Ελλάδα βρίσκεται στο κίτρινο, όπως και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες όπως μπορείτε να δείτε στον παρακάτω χάρτη. Δηλαδή, στο σύνολο της επικράτειας ο δείκτης θετικότητας είναι ίσος ή μεγαλύτερος από το όριο συναγερμού του 4%.

Στον χάρτη αναφορικά με τον αριθμό των τεστ ανά 100.000 κατοίκους, η Ελλάδα βρίσκεται στο πράσινο. Δηλαδή κάνει από 2.500 μέχρι 4.999 τεστ.

Άλλες χώρες είναι στο σκούρο πράσινο αφού κάνουν περισσότερα τεστ, όπως η Κύπρος.
Σχολιάστε