Αλητεία στην Νέα Σμύρνη- Στις φωτιές η πόλη, σοβαρά τραυματίας αστυνομικός

Η υποτιθέμενη διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας, εκτιλύχθηκε σε επίδειξη δύναμης κουκουλοφόρων, χούλιγκαν  και περιθωριακών.

Σοβαρά επεισόδια εκτιλκύχθηκαν νωρίτερα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης με ρίψη μολότοφ και πετροπόλεμο προς τις αστυνομικές δυνάμεις, στο περιθώριο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία με αφορμή τα γεγονότα της περασμένης Κυριακής.  Η αστυνομία έχει κάνει εκτεταμμένη χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Ένας αστυνομικός τραυμαστίστηκε σοβαρά όταν διαδηλωτές- μπαχαλάκηδες τον έριξαν από την μοτοσυκλέτα που επέβαινε και δεκάδες τον λυντσάρισαν κυριολεκτικά, αφήνοντας τον αιμόφυτρτο στη μέση του δρόμου. Άνδρες της αστυνομίας επενέβησαν σωτήρια και σχημάτισαν κύκλο γύρω του για να τον προστατεύσουν, ενώ επί τόπου έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ  που τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

 

Η περιοχή θυμίζει εμπόλεμη ζώνη με τους κατοίκους να βιώνουν μια πρωτοφανή έκρηξη βίας μέσα στον αστικό ιστό. Η κατάσταση έχει εκτονωθεί αλλά ακόμη διάσπαρτες ομάδες ταραξιών σε στενά της περιοχής  συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις. Επίθεση με βόμβες μολότοφ από ομάδα ταραξιών, δέχτηκε το αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας: «Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες, όπως φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες».

 
Σχολιάστε