OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ξεκινά ο 6ος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής-Τι ισχύει

Ενώ λήγει την ερχόμενη Παρασκευή η διαδικασία της 5ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής με την ολοκλήρωση της εκταμίευσης των ποσών που απομένουν να δοθούν στους δικαιούχους, ξεκινά άμεσα η διαδικασία που αφορά στον 6ο κύκλο των ενισχύσεων, με την πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να υπολογίζεται πως θα ενεργοποιηθεί έως τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο ο στόχος είναι οι πρώτες ενισχύσεις να καταβληθούν στις αρχές Μαρτίου.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της 6ης Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Στον 6ο κύκλο, το 50% των ενισχύσεων έχει και πάλι μη επιστρεπτέο χαρακτήρα, με ουσιαστικές διαφοροποιήσεις όμως ως προς τα ελάχιστα και μέγιστα ποσά. Καθώς η ενίσχυση αφορά σε έναν μήνα, το κατώτατο όριο ενίσχυσης για τους κλάδους που δεν παραμένουν κλειστοί με κρατική εντολή, ανέρχεται στα 500 ευρώ και το μέγιστο ύψος ενίσχυσης στα 50.000 ευρώ. Για ελεύθερους επαγγελματίες προβλέπεται ελάχιστη ενίσχυση 500-1.000 ευρώ σε συνάρτηση με τον τζίρο, ενώ για τις κλειστές επιχειρήσεις σε συνάρτηση με τον αριθμό των εργαζόμενων τα ελάχιστα ποσά διαμορφώνονται σε:

-1.000 ευρώ για επιχειρήσεις χωρίς υπαλλήλους
-2.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 1 έως 5 εργαζόμενους
-4.000 ευρώ για επιχειρήσεις με 6 έως 20 υπαλλήλους και
-8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με περισσότερους από 20 εργαζόμενους.
Το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του αριθμού των εργαζομένων έως την 31η Ιουλίου 2021.

 Το πλαίσιο του  7ου κύκλου Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Ακολουθεί ο 7ος κύκλος Επιστρεπτέας Προκαταβολής ο οποίος θα αφορά την απώλεια τζίρου ολόκληρου του α’ τριμήνου του 2021, όπου θα συνυπολογιστούν τα ποσά που δόθηκαν στον 6ο κύκλο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;
Να υποθέσουμε ότι μια ατομική επιχείρηση με ένα άτομο προσωπικό έχει αναστείλει τη δραστηριότητά της με κρατική εντολή. Καταθέτει αίτηση στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, παρουσιάζοντας μείωση τζίρου για τον Ιανουάριο 1.500 ευρώ, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2020. Ενισχύεται τελικά με το ελάχιστο ποσό των 2.000 ευρώ.
Η ίδια επιχείρηση, έχει δικαίωμα να ενταχθεί και στον 7ο κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Παρουσιάζει με την αίτηση που κάνει τώρα, μείωση τζίρου για το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου επίσης 1.500 ευρώ. Ο αλγόριθμος υπολογίζεται πως θα δώσει για την επιχείρηση ένα αρχικό ύψος ενίσχυσης 3.000 ευρώ. Ωστόσο, από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν τα 2.000 ευρώ που έλαβε ήδη με την Επιστρεπτέα 6 και τελικά θα πιστωθούν στον λογαριασμό της 1.000 ευρώ.

Σχετικά Άρθρα

Πέπλο αφρικανικής σκόνης «πνίγει» τη χώρα

otavoice

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα -Ανελέητο σφυροκόπημα

otavoice

Καθαρίζει η ατμόσφαιρα από το βράδυ και τα δυτικά

otavoice

Ευρωεκλογές-Επιστολική ψήφος: Στις 121.000 εγγραφές – Βήμα βήμα η διαδικασία διαλογής

otavoice

Εμπραχίμ Ραΐσι: Ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος θα σβήσει το «σιωνιστικό καθεστώς»

otavoice

Κουτσούμπας από Μόντρεαλ: Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού

otavoice