Επτά λεπτά αγωνίας για την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη

Καθηλωμένος ο πλανήτης παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη, πραγματοποιώντας ένα τεράστιο βήμα για την ανθρωπότητα.

Στο πλαίσιο της αποστολής «Μars 2020», το διαστημικό όχημα «Perseverance» ξεκίνησε το ταξίδι του στις 30 Ιουλίου του 2020 διανύοντας 471 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Η διαστημοσυσκευή θα αναζητήσει ίχνη μικροβιακής ζωής στον Κόκκινο Πλανήτη και θα μελετήσει την γεωλογική του σύνθεση.

Η στιγμή που ακούγεται η φράση «landing confirm» και οι επιστήμονες της NASA ξεσπούν σε χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς, θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένη, τουλάχιστον σε όσους έχουν συνειδητοποιήσει την τεράστια σημασία και το μέγεθος του επιτεύγματος.

Η NASA μέσα από  ένα βίντεο  συγκέντρωσε συναισθήματα και  εικόνες από τα «επτά λεπτά του τρόμου», όσα  χρειάστηκαν για να επιβεβαιωθεί η επιτυχής προσεδάφιση, από τη στιγμή που το ρομποτικό διαστημόπλοιο εισήλθε στην ατμόσφαιρα του «Κόκκινου Πλανήτη».

Η NASA, μετέδωσε live όλη διαδικασία, καθηλώνοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη:

Εικόνες από την επιχείρηση του Perseverance στον Άρη, έδωσε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία:

Την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη, παρακολούθησε και ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ , Τζο Μπαίντεν, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα:

 
Σχολιάστε