OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Αρμενία εξελίξεις: Καταγγελία Νικόλ Πασινιάν για στρατιωτικό πραξικόπημα- Συγκέντρωση οπαδών στο Ερεβάν(live)

Καταγγελία  για απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος έκανε με ανάρτηση του ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, με αφορμή δηλώσεις του Γενικού Αρχηγού του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, Ονίκ Γκασπαρυάν που του ζητούσε να παραιτηθεί. Ο Νικόλ Πασινιάν αυτή την ώρα πραγματοποιεί πορεία συνοδευόμενος από στελέχη και μεγάλο αριθμό οπαδών του, με κατεύθυνση την Πλατεία Ελευθερίας, όπου έχει καλέσει τους οπαδούς του σε συγκέντρωση στην οποία θα κάνει δημόσια ομιλία. Συγκεκριμένα ο Πασινιάν αναφέρει:

“Θεωρώ τη δήλωση του Γενικού Αρχηγού ως προσπάθεια στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Καλώ όλους τους υποστηρικτές μας στην πλατεία Δημοκρατίας τώρα. Θα πάω ζωντανά στο κοινό σύντομα.”

Συγκεκριμένα το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων εξέδωσε σήμερα  Πέμπτη δήλωση σημειώνοντας ότι ο στρατός απαιτεί την παραίτηση του πρωθυπουργού Pashinyan και της κυβέρνησής του. Η δήλωση υπογράφηκε από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, τους αναπληρωτές του, τους επικεφαλής των τμημάτων και τους διοικητές όλων των σωμάτων.

Μετά από αυτή τη δήλωση, ο Νικολ Πασινιάν έκανε μια ανάρτηση στο Facebook, σημειώνοντας ότι θεωρεί αυτή τη δήλωση του Γενικού Επιτελείου απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος και κάλεσε τους υποστηρικτές του στην πλατεία Δημοκρατίας στην καρδιά της πρωτεύουσας Ερεβάν. Παράλληλα ο πρωθυπουργός Νικολ Πασινιάν ανακοίνωσε πως υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα απόλυσης για  τον Ονίκ Γκασπαρυάν, αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων.

“Ο Πρώτος Αναπληρωτής Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων απολύθηκε επίσης de jure, και δεν έχει δικαίωμα να ενεργήσει ως τέτοιος. Έχω υπογράψει τα απαραίτητα έγγραφα για να [και] απολύσω τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου. Ότι η διαδικασία έχει υποβληθεί σε επεξεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους για τις υπηρεσίες που τους προσφέρθηκαν “, είπε.

 

Σχετικά Άρθρα

Διαδήλωσαν στην τουρκική πρεσβεία για την Γενοκτονία των Αρμενίων

otavoice

ΗΠΑ: Παράδοση πυραύλων ATACMS μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

otavoice

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Αρμενική Νεολαία Ελλάδας: «Είμαι στο πλευρό σας»

otavoice

Εκτός ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες, με απόφαση του Αρείου Πάγου

otavoice

Υποχωρεί η αφρικανική σκόνη: Tι εντόπισαν οι επιστήμονες

otavoice

Συνελήφθη ο Κ. Φλώρος για τον ξυλοδαρμό Γραμμένου – To πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή

otavoice