OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στο φοιτητικό συλλαλητήριο- Χημικά και προσαγωγές

Ένταση με επεισόδια στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου. Διαδηλωτές  κυρίως του αντιεξουσιαστικού χώρου  προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να βγουν στον δρόμο ώστε να πραγματοποιήσουν πορεία. Προκλήθηκε ένταση και οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν με χημικά να τους απωθήσουν προς την πλατεία.

Οι φοιτητές αντιδρούν για το νομοσχέδιο που αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές.

Βίντεο και φωτογραφίες από την ιστοσελίδα thesstoday.gr

 

Επεισόδια σημειώθηκαν στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο και στο κέντρο της Αθήνας , όπου παραμένει κλειστός ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο.

Σε εξέλιξη, βρίσκεται αυτή την ώρα το φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Με κεντρικό σύνθημα «Ακούστε το καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω η ασφάλεια από τις σχολές» οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια κι αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς τη Βουλή, ζητώντας να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο. Φοιτητές και εκπαιδευτικοί που στηρίζουν την κινητοποίηση, αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΕΞ Ιράν για το πλήγμα στην Ισφαχάν – «Έμοιαζαν με παιχνίδια, όχι με drones»

otavoice

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο Ισημερινός λόγω ενεργειακής κρίσης

otavoice

Πώς υπολογίζεται το Δώρο Πάσχα- Μέχρι πότε πρέπει να εξοφληθεί

otavoice

Γάζα: Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι πέρασαν 276 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια

otavoice

«Ανακαινίζω-Νοικιάζω»: 343 εγκρίσεις την πρώτη εβδομάδα

otavoice

Εύθραυστη ηρεμία στη Μέση Ανατολή – «Γρίφος» τα επόμενα βήματα

otavoice