Προβλήματα στο οδικό δίκτυο των νησιών του Βορείου Αιγαίου- Που χρειάζονται αλυσίδες

Προβλήματα προκλήθηκαν λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, στο οδικό δίκτυο νησιών του Βορείου Αιγαίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου, η κυκλοφορία των οχημάτων πλέον διεξάγεται κανονικά, πλην των παρακάτω σημείων όπου απαιτούνται ειδικού τύπου ελαστικά ή αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρέθηκε από τις πρώτες πρωινές ώρες η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, αντιμετωπίζοντας την κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Λέσβου. Τα μηχανήματα και το προσωπικό της Περιφέρειας, κάτω από τον συντονισμό του Περιφερειάρχη Κωνσταντίνου Μουτζούρη και των συνεργατών του, κατέβαλλαν (και συνεχίζουν μέχρι αυτή την ώρα), κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να κρατήσουν ανοικτό το οδικό και αγροτικό δίκτυο.

 

Στη Λέσβο, στην εθνική οδό Πλωμαρίου – Ακρασίου, από την περιοχή Σελάδι έως το Ακράσι και στην εθνική Πλωμαρίου – Μεγαλοχωρίου, από την περιοχή Σελάδι έως το Μεγαλοχώρι.

Στη Λήμνο, στην εθνική οδό Μύρινας – Κορνού – Αγίου Δημητρίου – Λιβαδοχωρίου και στην εθνική οδό Σαρδές – Δάφνης – Κατάλακκου.

Στη Χίο, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Χίου – Κεράμου, από τον κόμβο Σιδηρούντας έως το Πιτυός, καθώς και στο οδικό δίκτυο οικισμών της Βορειοδυτικής Χίου, πλην της Βολισσού.

Επίσης,

– στην εθνική οδό Χίου – Αυγωνύμων, από το ύψος του 8ου έως το 19ο χλμ,

– στην εθνική οδό Χίου – Βολισσού, από το ύψος του 8ου έως το 20ο χλμ,

– στην εθνική οδό Χίου – Καρδαμύλων, από το ύψος του 30ου έως το 40ο χλμ και

– στην εθνική οδό Καρδαμύλων – Αμάδων, 2 χλμ πριν την είσοδο του οικισμού Αμάδες.

Τέλος, η κυκλοφορία των οχημάτων στη Σάμο διεξάγεται κανονικά.
Σχολιάστε