OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ουγγαρία: Παράταση lockdown έως την 1η Φεβρουαρίου

Η Ουγγαρία θα παρατείνει έως την 1η Φεβρουαρίου τους υφιστάμενους περιορισμούς για τον περιορισμό των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, οι οποίοι περιλαμβάνουν νυκτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο Ορμπάν δήλωσε ακόμη πως θα συνεχισθεί η τηλεκπαίδευση στα δευτεροβάθμια σχολεία της χώρας. Τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης άνοιξαν αυτή την εβδομάδα.

Από τις 11 Νοεμβρίου έχουν κλείσει όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, τα οποία παραδίδουν πλέον μόνο φαγητά σε πακέτο, ενώ έχει τεθεί σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 και έχουν απαγορευθεί όλες οι συγκεντρώσεις, καθώς ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας πλήττει τη χώρα.

Ο Ορμπάν δήλωσε πως η Ουγγαρία έχει παραλάβει 80.000 δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.

«Οι υφιστάμενοι περιορισμοί θα παραταθούν μέχρι την 1η Φεβρουαρίου», δήλωσε ο Ορμπάν και πρόσθεσε πως έχουν εμβολιασθεί περισσσότεροι από 42.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός δήλωσε πως η οικονομική ανάκαμψη φέτος θα εξαρτηθεί από το πόσο γρήγορα θα μπορέσει η Ουγγαρία να εμβολιάσει τον πληθυσμό της.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως, αν η κυβέρνηση βασιζόταν μόνο σε εμβόλια που έχουν παρασκευασθεί σε δυτικές χώρες, θα χρειάζονταν αρκετοί επιπλέον μήνες.

Ο Ορμπάν επέκρινε την προμήθεια εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και επαίνεσε τη Βρετανία, η οποία ακολούθησε τον δικό της δρόμο.

«Οι Βρετανοί, αντί να αφήσουν τις Βρυξέλλες να το κάνουν, διαπραγματεύθηκαν οι ίδιοι και βρίσκονται τώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση», δήλωσε ο Ορμπάν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «η ένδεια εμβολίων» έδειξε επίσης πως τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να ασχολούνται με πολύ περισσότερα θέματα σε εθνική βάση, αντί να αφήνουν τις Βρυξέλλες να ενεργούν για λογαριασμό τους.

Η Ουγγαρία έχει συμμετάσχει στις προσπάθειες δοκιμών εμβολίων της Ρωσίας και έχει παραλάβει από νωρίς μικρές παρτίδες του ρωσικού εμβολίου Sputnik V, ενώ συζητεί επίσης για εμβόλια με την Κίνα και το Ισραήλ.

Χθες, Πέμπτη, η Ουγγαρία είχε καταγράψει 334.836 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 10.325 θανάτους. Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι νοσηλεύονται, λιγότεροι απ’ ό,τι σε προηγούμενα διαστήματα, αλλά το σύστημα υγείας εξακολουθεί να δέχεται πίεση.

Πηγή ΑΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Φλώρινα: 48ωρη απεργία τελωνειακών σε Νίκη και Κρυσταλλοπηγή

otavoice

Δυναμικό συλλαλητήριο, ζητούν στελέχωση των νοσοκομείων του Λασιθίου

otavoice

Κυκλώνας σάρωσε τη Μαδαγασκάρη: Έντεκα νεκροί και 7.000 πληγέντες

otavoice

Συνάντηση Μπλίνκεν-Μακρόν στο Παρίσι την επόμενη εβδομάδα για την Ουκρανία

otavoice

Στις 30 Απριλίου η τελευταία προθεσμία για τα POS

otavoice

Πούτιν: Αν τα F-16 φτάσουν στην Ουκρανία θα τα καταρρίψουμε

otavoice