Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις βίαιες μεθόδους της Μόσχας, κατά διαδηλωτών και δημοσιογράφων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν σήμερα τις «βίαιες μεθόδους» που χρησιμοποίσε η ρωσική αστυνομία εναντίον των δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που διαδήλωσαν στη Ρωσία ζητώντας την απελευθέρωση του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν κατηγορηματικά τη χρήση βίαιων μεθόδων εναντίον διαδηλωτών και δημοσιογράφων αυτό το Σαββατοκύριακο σε πόλεις σε όλη τη Ρωσία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

Περισσότεροι από 2.500 διαδηλωτές συνελήφθησαν χθες σε όλη τη χώρα, κατά την διάρκεια διαδηλώσεων υπέρ του Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση OVD-Info.

Ο Ρώσος ηγέτης της αντιπολίτευσης που επιχειρήθηκε να δολοφονηθεί με δηλητηριασμό από το ρωσικό καθεστώς, βρίσκεται φυλακισμένος με αστείες κατηγορίες. Ενώ έδινε μάχη να κρατηθεί στη ζωή μεταφερόμενος σε νοσοκομείο της Γερμανίας,μετά από διεθνή παρέμβαση, κατηγορείται πως ταυτόχρονα δεν παρουσιαζόταν δυο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της Ρωσίας(;;;;). Αυτό πως θα μπορούσε να συμβεί, μόνο ο δικτάτορας Πούτιν γνωρίζει.
Σχολιάστε