Ο Τζο Μπάιντεν επίσημα Πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Τζο Μπάιντεν είναι επίσημα 0 46ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, καθώς το Κογκρέσο επικύρωσε τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ανακοίνωσε ότι το Κογκρέσο επικύρωσε την ψηφοφορία του Κολλεγίου των Εκλεκτόρων. H εκλογή του επικυρώθηκε με 306 εκλέκτορες, έναντι 232.

Νωρίτερα είχαν απορριφθεί ρεπουμπλικανικές ενστάσεις για την εγκυρότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων σε Αριζόνα και  Πενσιλβάνια.  Συγκεκριμένα, η Γερουσία απέρριψε με συντριπτική πλειοψηφία (92 έναντι 7 ψήφων) πρωτοβουλία συμμάχων του Ρεπουμπλικάνου Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να εμποδιστεί η κύρωση του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών στην πολιτεία Πενσιλβάνια, συνεχίζοντας μια διαδικασία που καθυστέρησε για αρκετές ώρες εξαιτίας της εισβολής στο Καπιτώλιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ παραδέχεται ότι η προεδρική του θητεία έχει τελειώσει και υπόσχεται «συντεταγμένη μετάβαση», σύμφωνα με ανακοίνωση στον λογαριασμό του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου στο Twitter. «Αν και διαφωνώ πλήρως με το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών, και τα γεγονότα με επιβεβαιώνουν, ωστόσο θα υπάρξει συντεταγμένη μετάβαση στις 20 Ιανουαρίου». «Πρόκειται για την λήξη μίας από τις καλύτερες πρώτες προεδρικές θητείες και δεν είναι παρά η αρχή του αγώνα μας για να δώσουμε πίσω στην Αμερική το μεγαλείο της».
Σχολιάστε