Ο Τράμπ ζήτησε από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, να μην επικυρώσει το αποτέλεσμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας σήμερα σε συγκέντρωση χιλιάδων υποστηρικτών του στην Ουάσινγκτον κάλεσε  τον αντιπρόεδρό του Μάικ Πενς να μην επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης στο Κογκρέσο. Έστρεψε τα βέλη στο εσωτερικό του κόμματος του, μιας και αρκετοί δείχνουν να μην ασπάζονται την αντίδραση του και χαρακτήρισε τους εκλεγμένους Ρεπουμπλικανούς «αδύναμους» και «αξιολύπητους».

«Εάν ο Μάικ Πενς κάνει το σωστό, κερδίζουμε τις εκλογές», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος ενώπιον ενός πλήθους υποστηρικτών που συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον. «Αν δεν το κάνει, θα είναι μια θλιβερή ημέρα για τη χώρα μας», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμφιβάλλει για τη στάση του αντιπροέδρου του.

Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει προηγούμενο για αυτό που απαιτεί ο  Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς έχει καταστήσει σαφές στον πρόεδρο ότι δεν έχει την ικανότητα να το κάνει, σύμφωνα με τους ανθρώπους που ενημερώθηκαν σχετικά με τις συνομιλίες τους.

Ο Μάικ Πενς αναμένεται να προεδρεύσει σε κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου με σκοπό την επίσημη καταγραφή των ψήφων των μεγάλων εκλεκτόρων υπέρ του Τζο Μπάιντεν. Ο ρόλος του ορίζεται αυστηρά από το πρωτόκολλο.

Σε άλλα σημεία της σημερινής ομιλίας του ο Τραμπ, παραπονέθηκε ότι δεν έχει κανέναν έλεγχο επί των τριών δικαστών του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που διόρισε. Και διαμαρτυρήθηκε για τον πρώην γενικό εισαγγελέα, William P. Barr, λέγοντας ότι του άρεσε, «αλλά άλλαξε, επειδή δεν ήθελε να θεωρηθεί προσωπικός μου δικηγόρος».

Επιτέθηκε επίσης στον εκπρόσωπο Liz Cheney, Ρεπουμπλικανικό από το Ουαϊόμινγκ και στον τρίτο αρχηγό του κόμματος του, ο οποίος επέκρινε τις προσπάθειές του να υπονομεύσει τις εκλογές, λέγοντας ότι θέλει να κρατήσει τους Αμερικανούς στρατιώτες σε ξένες χώρες. «Οι Liz Cheneys του κόσμου» πρέπει να εξαιρεθούν, είπε.

Επανέλαβε διαρκώς ότι τα μέσα ενημέρωσης είναι «το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουμε σε αυτήν τη χώρα». Παραπονέθηκε για δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν για την Washington Post πριν από αρκετούς μήνες, μιλώντας με λεπτομέρειες σχετικά με τη δημοσκόπηση στην οποία αναφερόταν.

Μιλώντας για την αδυναμία του να μεταφέρει τις δηλώσεις του σε δίκτυα ειδήσεων, ο κ. Τραμπ δήλωσε: «Αυτό συμβαίνει σε μια κομμουνιστική χώρα»

Πηγή πληρ nytimes
Σχολιάστε