Μακρόν: «Αυτό που συνέβη σήμερα στην Ουάσιγκτον ασφαλώς δεν είναι αμερικανικό»

Παρέμβαση καταδίκης της εισβολής των οπαδών του Ντόναλντ Τράμπ, στο Καπιτώλιο έκανε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν,

«Δεν θα εκχωρήσουμε τίποτε στη βία μερικών, οι οποίοι θέλουν να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη δημοκρατία» δήλωσε σε μήνυμα του χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Όταν, σε μία από τις πιο παλιές δημοκρατίες του κόσμου, οπαδοί ενός απερχόμενου προέδρου θέτουν υπό αμφισβήτηση, με τα όπλα, το νόμιμο αποτέλεσμα μιας εκλογικής αναμέτρησης, αυτή που πλήττεται είναι η παγκόσμια ιδέα ένας άνθρωπος, μία ψήφος».
«Αυτό που συνέβη σήμερα στην Ουάσιγκτον ασφαλώς δεν είναι αμερικανικό», υποστήριξε στην ομιλία του, την οποία εκφώνησε στο προεδρικό μέγαρο και η οποία δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω στις 3 το πρωί της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου.
«Αποτελεί επιλογή μας εδώ και αιώνες να βάζουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ειρήνη, τον σεβασμό του άλλου, την αναγνώριση ότι η ελευθερία είναι υπεράνω όλων, κάτι που απειλείται σήμερα στις δημοκρατίες μας. Θέλω να εκφράσω την εμπιστοσύνη μας στη δύναμη της αμερικανικής δημοκρατίας. Θέλω να εκφράσω τη φιλία μας προς τον αμερικανικό λαό και την αμερικανική δημοκρατία. Θέλω να τονίσω τον κοινό αγώνα μας ώστε οι δημοκρατίες μας να βγουν πιο ισχυρές απ’ αυτή τη στιγμή που βιώνουμε σήμερα», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

 

 
Σχολιάστε