ΗΠΑ: Θρίλερ στις εκλογές για τη Γερουσία στη Τζόρτζια

Σε θρίλερ μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών εξελίσσεται η εκλογή για την Γερουσία στην πολιτεία της Τζόρτζια.  Με καταμετρημένο το 97% των ψήφων οι διαφορές είναι μηδενικές και ευμετάβλητες.

Οι Δημοκρατικοί για να αποκτήσουν πλειοψηφία χρειάζονται και τις δυο έδρες της Τζόρτζια μιας και οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ήδη 50 έδρες και οι Δημοκρατικοί 48. Με τις δυο έδρες της Τζόρτζια οι Δημοκρατικοί αποκτούν πλεονέκτημα μιας και στην ισοψηφία προστίθεται και η ψήφος της αντιποροέδρου Καμάλα Χάρις.

Έτσι μετά την Βουλή των Αντιπροσώπων θα μπορούν να ελέγχουν και τη Γερουσία.

Ο 38 χρονος Δημοκρατικός Jon Ossoff κερδίζει οριακά με 50,04% τον Ρεπουμπλικανό David Perdue που συγκεντρώνει 49,96%. Η τελική κατάληξη δεν θα είναι εύκολη υπόθεση μιας και η οριακή διαφορά θα επιφέρει ενστάσεις.

Ο Δημοκρατικός Raphael Wornock βαπτιστής ιερέας, έχει ποιο σαφές προβάδισμα με 50,46% έναντι 49,54% της αντιπάλου του Kelly Loeffler και η έδρα αναμένεται να καταλήξει στο στρατόπεδο Μπάιντεν. Αν η νίκη του αιδεσιμότατου Γουόρνοκ επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που θα εκλεγεί ένας αφροαμερικανός γερουσιαστής στην Τζόρτζια.

Σήμερα είναι μια κρίσιμη ημέρα μιας και συνεδριάζει η Βουλή των Αντιπροσώπων για να επικυρώσει το τελικό αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και να ανακυρήξει επίσημα πρόεδρο των ΗΠΑ , τον Τζο Μπάιντεν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ που συνεχίζει να αμφισβητεί εντόνως το εκλογικό αποτέλεσμα, έχει καλέσει τους οπαδούς του να συγκεντρωθούν από κάθε γωνιά της αμερικανικής επικράτειας στην Ουάσινγκτον για να διαμαρτυρηθούν.
Σχολιάστε