Επιτροπή Ντροπής! Από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας και το 1821, στον Αντετοκούμπο

Δεν υπάρχουν λόγια να σχολιάσεις τον κατήφορο που έχει περιπέσει μια κορυφαία εθνική στιγμή από μια Επιτροπή καρκίνωμα. Δεν υπάρχουν λέξεις να περιγράψουν μια φτηνή αθλιότητα που εξισώνει σκόπιμα την Ιστορία του Ελληνισμού, τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και την Μπουμπουλίνα με έναν επαγγελματία μπασκεμπολίστα(μισό Έλληνα) που απολαμβάνει χρήμα και δόξα στο ΝΒΑ. Νοσηρά μυαλά ή κακόγουστες επιλογές;

Για τους εμπνευστές της προσβλητικής μακέτας η πορεία του Ελληνισμού στα 200 χρόνια αποτυπώνεται στην τραγουδοποιό Κάλας και στον μπασκεμπολίστα Αντετοκούμπο. Δεν υπάρχουν η Μικρασιατική καταστροφή και η γενοκτονία κατά των Ποντίων από τον εγκληματία Κεμάλ, ο Παύλος Μελάς και ο Μακεδονικός Αγώνας,  το Έπος του 1940 απέναντι στο ναζισμό ως κορυφαία γεγονότα. Πάλι καλά που μετά τον Αντετοκούμπο δεν πρόσθεσαν το σαλέ της Γιάννας στις Ελβετικές Άλπεις.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ο συμβολισμός έχει στόχευση. Να δείξει ότι ο Ελληνισμός μεταμορφώνεται σε πολυπολιτισμική καρικατούρα. Σε πύργο της Βαβέλ.

Η Ελλάδα του 2021 δεν είναι ο Αντετοκούμπο. Όπως δεν είναι το GNTM, το BIG BROTHER και το BACHELOR. Δεν είναι αυτοί οι ήρωες μας. Είναι κάτι που μας προσβάλει σαν λαό και σαν άτομα.
Σχολιάστε