Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Την 1η Φεβρουαρίου να ανοίξουν γυμνάσια-λύκεια

Το πράσινο φως για το άνοιγμα και των γυμνασίων και λυκείων, έδωσε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδριάζει για να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση.

Ήδη οι μαθητές του δημοτικού έχουν ήδη επιστρέψει στις τάξεις τους και όπως όλα δείχνουν το ίδιο θα συμβεί σύντομα και για τους μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου. Μπορεί η συνεδριάσει να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σχολεία θα ανοίξουν την πρώτη μέρα του Φεβρουαρίου.
Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις «κόκκινες» περιοχές, οι ειδικοί φαίνεται πως έχουν καταλήξει στο ότι πρέπει να ανοίξουν μόνο τα γυμνάσια. Για το κυνήγι και το ψάρεμα οι ειδικοί εισηγούνται να επιτραπεί από την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου. Σχετικά με τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ η επιτροπή θετική στο ενδεχόμενο να ανοίξουν και εκείνα στις 25/1. Οι αποφάσεις της επιτροπής θα ανακοινωθούν επίσημα από τον Νίκο Χαρδαλιά στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, τα φροντιστήρια θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την Ελλάδα. Επίσης, θα υπάρχει δυνατότητα και οι μαθητές να μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα προκειμένου να υποβάλλονται σε τεστ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή δεν συζήτησε το ενδεχόμενο ανοίγματος των χιονοδρομικών κέντρων.
Σχολιάστε