Αποχώρησε από το Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ

Αποχώρησε στις 8 το πρωί(ώρα Ουάσιγκτον) από τον Λευκό Οίκο, ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σπάζοντας μια παράδοση 150 ετών μιας και δεν θα παρευρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του 46ου Προέδρου των ΗΠΑ, Τζό Μπάιντεν.

Ο Τράμπ κρατώντας το χέρι της συζύγου του Μελάνια Τραμπ, σε μια συμβολική κίνηση τρυφερότητας, βγήκε από την προεδρική κατοικία και  απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν είπε ότι ήταν πολύ μεγάλη του τιμή να υπηρετήσει ως Πρόεδρος τη χώρα του. «Καθώς ολοκληρώνω τη θητεία μου ως ο 45ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, στέκομαι απέναντί σας πραγματικά υπερήφανος από το τι καταφέραμε μαζί. Κάναμε όσα ήρθαμε να κάνουμε- και πολλά περισσότερα», ανέφερε.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν για τελευταία φορά στο προεδρικό  Marine One, το ελικόπτερο του Σώματος των Πεζοναυτών το οποίο είχε προσγειωθεί στον κήπο του Λευκού Οίκου για να τον παραλάβει.   Το Marine One μόλις απογειώθηκε έκανε ένα κύκλο γύρω από το Λευκό Οίκο, προφανώς μετά από αίτημα του Τραμπ που ήθελε να αποχαιρετήσει με αυτό τον τρόπο το Προεδρικό Μέγαρο.

Από εκεί μεταφέρθηκε στη βάση Άντριους όπου απευθυνόμενος για τελευταία φορά στον αμερικανικό λαό ως πρόεδρος προτού αποσυρθεί στο θέρετρό του στη Φλόριντα δήλωσε  ότι «με κάποιο τρόπο θα επιστρέψουμε», ενισχύοντας τα σενάρια ότι θα παραμείνει στο προσκήνιο. Στη βάση Αντριους, έπεσαν προς τιμήν του 21 κανονιοβολισμοί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τραμπ άφησε στο Οβάλ Γραφείο μια επιστολή με παραλήπτη τον νέο Πρόεδρο. Είναι μια παραδοσιακή διαδικασία που τηρήθηκε και έχει την αξία της μετά από όσα έχουν συμβεί.
Σχολιάστε