Απουσία δυσαρέσκειας: Δεν θα παραστεί στην ορκωμοσία της κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Η ρήξη Εκκλησίας και κυβέρνησης παίρνει σοβαρές διαστάσεις μετά την ξαφνική αλλαγή στάσης και το κλείσιμο των εκκλησιών την ημέρα των Θεοφανίων, που αποτελεί  «κόκκινη γραμμή» για την Ορθοδοξία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΟΡΕΝ, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν θα παραστεί στη σημερινή ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης.

Είναι μια σαφής κίνηση που υποδηλώνει την έντονη δυσαρέσκεια της Ιεράς Συνόδου για τις κυβερνητικές παλινωδίες και την επιλεκτική επιθετική πολιτική κατά της Εκκλησίας.

Ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας Δικαιάκος από την πλευρά του, επιβεβαιώνοντας την απουσία του Αρχιεπισκόπου, δήλωσε πριν από λίγο ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παρίσταται μόνο στην ορκωμοσία του Πρωθυπουργού. Στις υπόλοιπες τελετές ορκωμοσίας παρίσταται ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι ο κ. Ιερώνυμος επιλέγει δια της απουσίας του να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, ότι στις υποχωρήσεις υπάρχουν και όρια που ξεπεράστηκαν. Η κατηγοριοποίηση  της εκκλησίας με κομμωτήρια και καταστήματα περιποίησης νυχιών έχει εξοργίσει τους πιστούς αλλά και τους Ιεράρχες που διαπιστώνουν από την αρχή της επιδημιολογικής κρίσης μια επιλεκτική επιθετική της κυβέρνησης απέναντι στην επίσημη θρησκεία της χώρας.

Η απαγόρευση ακόμη και του συμβολικού Αγιασμού των Υδάτων ξεπερνάει κάθε όριο λογικής, όταν μάλιστα την ίδια ώρα επιτρέπονται δραστηριότητες που επιβαρύνουν το επιδημιολογικό φορτίο. Δείχνει το νέο lockdown να έγινε μόνο και μόνο για να κλείσουν οι εκκλησίες τα Θεοφάνια, μιας και τα επίσημα στοιχεία δεν το δικαιολογούν.
Σχολιάστε