Αγνοείται διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, στα Ιωάννινα – Άκαρπες οι έρευνες

Διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος αγνοείται και βρίσκονατι από το μεσημέρι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό του. Πρόκειται για μονοκινητήριο διθέσιο πολιτικό αεροσκάφος, με έναν επιβαίνοντα, της σχολής «Egnatia Aviation» με έδρα την Καβάλα. To στίγμα του χάθηκε μεταξύ Κοζάνης και Ιωαννίνων, καθώς στις 13.20 δεν επικοινώνησε με τον ασύρματο όπως έπρεπε, με αποτέλεσμα να θεωρείται αγνοούμενο.

Στις έρευνες συμμετέχουν ένα ελικόπτερο Agusta Bell που απογειώθηκε από τη βάση του Ακτίου και ένα καναντέρ CL 415 που απογειώθηκε από τη Θεσσαλονίκη. Πριν από λίγο απογειώθηκε και C130. Η Πυροσβεστική, κινητοποίησε ομάδα της ΕΜΑΚ και 16 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα.Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος φαίνεται πως είχε την τελευταία επικοινωνία με τον Πύργο Ελέγχου του αεροδρομίου Ιωαννίνων στις 12:28. Βρισκόταν πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου. Από την ώρα εκείνη κάθε επικοινωνία διακόπηκε, χωρίς ο πιλότος να αναφέρει τίποτα για τεχνικό πρόβλημα ή βλάβη.

Οι έρευνες έχουν εστιάσει στους Μηλιωτάδες Ζαγορίου πριν από το Μέτσοβο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν το αεροσκάφος.  Ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροσκάφους πιθανόν είναι ιρακινής καταγωγής εκπαιδευόμενος της Σχολής Εγνατία Aviation, στην οποία ανήκει το αεροπλάνο.

Οι αρχές έδιναν  μάχη με τον χρόνο προκειμένου να εντοπίσουν κάποιο ίχνος, προτού πέσει το σκοτάδι και καταστεί δύσκολος ο εντοπισμός του αλλά λόγω τον δυσχερών καιρικών συνθηκών δεν υπήρξε ακόμη θετικό απαοτέλεσμα.

Η εταιρεία που ανήκει το διθέσιο αεροσκάφος σε ανακοίνωσή της αργά το απόγευμα αναφέρει: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το αεροσκάφος υπό νηολόγηση SXABP που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κοζάνης στις 11:20 τοπική ώρα, αγνοείται. Η διαδικασία έρευνας και διάσωσης έχει ενεργοποιηθεί».

Η κινητοποίηση που έγινε όταν χάθηκε το στίγμα του ελικοπτέρου ήταν μία από τις μεγαλύτερες σε τοπικό επίπεδο. Παρόλα αυτά δεν έχει καταστεί εφικτό μέχρι τώρα να εντοπιστεί κανένα ίχνος του αεροσκάφους.
Σχολιάστε