OTA VOICE
Ροή Ειδήσεων Γενική

Ζάεφ: Δύο Έλληνες πρωθυπουργοί επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικού λαού

Κόλαφος για το πολιτικό σύστημα για μια ακόμη φορά που γίνεται επιχείρημα την άθλιας προπαγάνδας του πρωθυπουργού του ψευδεπώνυμου κρατιδίου στα βόρεια σύνορα της χώρας. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ήταν ένα στημένο τέχνασμα για να περάσουν τα Σκόπια επίσημα τις πόρτες της διεθνούς κοινότητας.  “Δυο Έλληνες Πρωθυπουργοί επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μακεδονικής γλώσσας και μακεδονικού λαού” , ισχυρίστηκε ο Ζόραν Ζάεφ, υπονοώντας βέβαια τον αρχιτέκτονα των Πρεσπών Αλέξη Τσίπρα και τον σημερινό πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Δίνοντας απάντηση στις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό των Σκοπίων, από την αντιπολίτευση, αλλά και στο «μπλόκο» της Σόφιας στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων,  ο πρωθυπουργός των Σκοπίων  Ζόραν Ζάεφ, επανέλαβε το εθνικιστικό παραλήρημα του περί απογόνων των Μακεδόνων. Όμως ξεπέρασε κάθε όριο

Όπως αναφέρει το lawandorder,gr  o Ζάεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοσταθμό της χώρας, «KANAL 77», η οποία αναρτήθηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης, μεταξύ άλλων είπε:

«Πατριωτισμός στην πολιτική είναι να διασφαλίσεις ότι δύο Έλληνες πρωθυπουργοί επιβεβαιώνουν την ύπαρξη της μακεδονικής γλώσσας και του μακεδονικού λαού. Τί υπερασπίζονται οι ηγέτες της αντιπολίτευσης αυτές τις ημέρες με τις διαδηλώσεις που διοργανώνουν; Δεν χάσαμε την ταυτότητα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως λένε αυτοί. Είναι δύσκολο, ανέφικτο να επιτευχθεί συναίνεση με ανθρώπους που ψεύδονται ότι η Ολλανδία και η Δανία ορθώνουν εμπόδια στην υϊοθέτηση του διαπραγματευτικού πλαισίου. Διαψεύσεις εκδόθηκαν και από τους ανώτατους πολιτικούς θεσμούς αυτών των χωρών. Το να ψεύδεστε δεν είναι πατριωτισμός».

Επίσης, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των σκοπιανών, «MIA», μιλώντας χτες σε συγκέντρωση στο Shtip, απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε βουλευτής της αντιπολίτευσης, είπε:

«Η μακεδονική γλώσσα και ο μακεδονικός λαός, όχι μόνο δεν ήταν ποτέ άλλοτε πιο προστατευμένα, αλλά και πιο επιβεβαιωμένα.

Σήμερα, τόσο η Ελληνική Δημοκρατία όσο και η Δημοκρατία της Βουλγαρίας, αλλά και όλος ο κόσμος, μιλούν για τους Μακεδόνες και το μακεδονικό λαό, ενώ η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ και έχει ληφθεί απόφαση για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Τελείωσαν τα ανούσια ψέματα που επί έντεκα χρόνια έλεγαν σε αυτό τον λαό, με το πρόσχημα ότι δήθεν θα χανόταν κάθε ελπίδα για το μέλλον του.

Σήμερα είμαστε Μακεδόνες που ομιλούμε τη μακεδονική γλώσσα. Σήμερα έχουμε χώρα, η οποία δεν είναι πια FYROM, στα προσωπικά μας στοιχεία γράφει ότι είμαστε Μακεδόνες και ότι ομιλούμε τη μακεδονική γλώσσα. Σήμερα είμαστε κράτος, ανεξάρτητα από τη στάση οποιουδήποτε γείτονα.

Ξέρουμε να είμαστε φίλοι, να είμαστε υπομονετικοί, να είμαστε εφευρετικοί, αλλά ξέρουμε και να προστατεύουμε κάθε τι δικό μας μακεδονικό, τη «μακεδονοσύνη», τη μακεδονική γλώσσα και όλα τα δικαιώματα των Μακεδόνων, που είναι ισότιμος λαός με όλους τους λαούς στην ΕΕ».

Θα υπάρξει κάποια απάντηση από την ελληνική πλευρά , ή θα συνεχίσει να δίνει μάχες στο πλευρό του Μακεδονο-κάπηλου Ζάεφ, όπως αυτός διατείνεται;

Πηγή πληροφοριών lawandorder,gr

Σχετικά Άρθρα

Τέμπη: «Δημήτρη μου νικάμε» – Η αντίδραση πατέρα στην πειθαρχική έρευνα κατά της εισαγγελέως

otavoice

Έπεσαν οι μάσκες- Βέτο των ΗΠΑ στην πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

otavoice

Σπουδαία πρόκριση! Ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά του Europa Conference League

otavoice

ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ για τα οικοδομικά ύψη: Ο ΝΟΚ δεν βελτιώνεται πρέπει να καταργηθεί

otavoice

Α. Γκουτέρες: Η Μέση Ανατολή στο «χείλος του γκρεμού»- Η Γάζα μια «ανθρώπινη κόλαση»

otavoice

Το «παζάρι» Ισραήλ με ΗΠΑ – «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα ως αντάλλαγμα περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

otavoice